La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria inicia la campanya d'esporga hivernal dels arbres de la ciutat

Data de publicació: 17/11/2011

Aproximadament s’esporgaran 15.000 arbres viaris en tota la ciutat

MEDI AMBIENT I HORTA

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la campanya d’esporga hivernal dels arbres de la ciutat. La data d’inici de l’esporga d’hivern de la temporada 2011-2012 es el 24 d’octubre de 2011 i es preveu finalitzar-la els darrers dies del mes de febrer de 2012. S’ha iniciat l’actuació en els barris de Sucs, Raïmat, Secà de Sant Pere, Magraners i Cappont.

Aquesta setmana també s'ha iniciat l’esporga dels arbres de les rambles Francesc Macià i Ferran amb l’objectiu de que deixar-la podada abans de la ubicació del mercadet de Nadal i la il·luminació corresponent.

Aproximadament s’esporgaran 15.000 arbres viaris en tota la ciutat. Per aquesta tasca es compta amb 22 operaris, organitzats en 7 grups d’esporga, que utilitzaran 11 plataformes elevadores per accedir a les copes dels arbres.

Les restes d’esporga es recullen diàriament i es porten a una planta de recepció de material vegetal, on es trituren per utilitzar de nou com a encoixinat de jardineria o be es composten per utilitzar-les com a substrat ric en nutrients.

L’esporga es realitza per continuar l’estructura de l’arbre iniciada en anys anteriors, així com contenir el creixement d’algunes espècies de gran desenvolupament que estan ubicades als carrers. També és necessària per eliminar branques seques o trencades i evitar així que caiguin espontàniament i també aquelles branques que toquen façanes, fanals o elements de mobiliari urbà


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.