La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria presenta la guia “Recomanacions per a la convivència” per millorar el civisme a la ciutat

Data de publicació: 2/11/2011

La publicació, de la qual s’han editat 23.500 exemplars en sis idiomes diferents, recorda les normes de civisme, respecte i neteja tant als espais públics com a les comunitats de veïns

EMPRESA MUNICIPAL D'URBANISME

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha presentat aquest dimecres a les diferents associacions de veïns, ONG, entitats de cooperació i juvenils la guia que ha editat l’Ajuntament de Lleida amb el nom “Recomanacions per a la convivència”. La publicació, que està en sis idiomes diferents (català, castellà, francès, anglès, romanès i àrab) es basa en l’ordenança de civisme i de neteja i gestió de residus per tal de conscienciar tota la ciutadania dels drets i deures que tenim amb el conjunt de la societat. (s'adjunta arxiu de so)

En total, s’han editat 23.500 exemplars que es distribuiran entre el veïnat del Centre Històric i Portal de la Magdalena-Noguerola, en el marc dels plans de barris; també la repartiran els agents cívics en mà entre la ciutadania i, a més, es podran trobar a les dues oficines dels plans de barris.

Pel que fa a la temàtica de la guia, que té 40 pàgines, s’ordena en dos apartats: “Lleida, la meva ciutat” i “La meva escala”. Les recomanacions es basen en que tots plegats, a més de tenir drets, tenim deures amb el conjunt de la societat. Així, es recull, per exemple, que tothom té dret a viure en una ciutat cívica i en bona harmonia amb el veïnat, ja que mantenir la convivència és responsabilitat de tots els ciutadans i ciutadanes de Lleida. Així, doncs, la convivència ha d’estar presidida pels principis de respecte, tolerància i solidaritat. 

Dins de l’apartat “Lleida, la meva ciutat” s’apel·la al respecte als espais públics, el mobiliari urbà, els arbres i les plantes perquè tothom en pugui gaudir; també es demana mantenir la neteja, la higiene i la qualitat de vida de la ciutat i respectar el medi ambient; a més fa referència que l’horari per tirar les escombraries als contenidors és entre les 21.00 i les 23.00 hores de la nit així com que els propietaris dels gossos que passegen per la via pública estan obligats a recollir-ne els excrements amb una bossa i a dipositar-la en una paperera. També han de dur els animals lligats.

“La meva escala” recull que cal protegir el benestar, les bones relacions i la seguretat dels veïns i veïnes a través de la neteja i el manteniment del bon estat de l’escala, les terrasses, els balcons i espais comuns. També posa l’accent en evitar fer sorolls que destorbin el veïnat i provocar fums i olors molestos, entre altres.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.