La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Comença la instal·lació dels plafons artístics dels porxos de la plaça Paeria

Data de publicació: 25/10/2011

Els alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol han estat els autors d'aquesta  intervenció plàstica al sostre dels “perxes” que consisteix en una mena de collage de representacions gràfiques de formes elementals i colors vius bàsics que aconsegueixen unes referències lligades al món comercial i també als estandarts o banderoles del passat medieval

EMPRESA MUNICIPAL D'URBANISME

L'Ajuntament de Lleida ha començat aquest dimarts la instal·lació dels plafons artístics que decoraran els sostres dels porxos de la plaça Paeria, que han anat a càrrec de 16 alumnes de l'escola d'art municipal Leandre Cristòfol.

La proposta sobre una intervenció plàstica pictòrica, modulada sobre els plafons dels cels rasos, amb una mena de collage de representacions gràfiques de formes elementals i colors vius bàsics que aconsegueixen unes referències, o ressonàncies, lligades al món comercial i també als estandarts o banderoles del passat medieval, al mateix temps que imprimeixen una nova vida i lluminositat a l’espai dels porxos (anomenats antigament perxes), tant els de dalt com els de baix.

Aquesta actuació forma part de les obres de rehabilitació integral dels porxos de la plaça Paeria,  que s’emmarca dins del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola i que compta amb un pressupost de 160.000 euros. Aquestes obres, que van a càrrec de l’empresa Anagrama, s'han fet respectant l’horari comercial garantint l’accessibilitat a les botigues i als habitatges i minimitzant les molèsties al màxim. L’objectiu d’aquesta restauració ha estat sanejar tot el sistema d'aquest espai característic del centre de Lleida, a la vegada que incorpora aquesta nova imatge artística al seu sostre.

Així, doncs, amb aquest projecte es pretén recuperar els porxos que daten d’entre els segles XIII i XVII, i en els quals s’han anat fent intervencions fins els darrers anys. Així, s'han enretirat tots els cables i quadres d’instal·lacions que hi havia de diversos serveis com telefonia i electricitat, que s’han amagat dins d’un fals sostre. A més, s'han netejat i restaurat les pedres de les façanes i dels sostres.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.