La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria encarrega els estudis mediambientals del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Data de publicació: 24/10/2011

S’inicia el procediment licitatori per un import global de 108.324 € distribuïts en quatre anualitatsVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Comissió d’Urbanisme, Mobilitat, Via Pública i Concessions ha donat llum verda a l’expedient per contractar l’elaboració de la documentació mediambiental del nou Pla d’Ordenació Urbanística. Ara, s’iniciarà el procediment licitatori per un import global de 108.324 euros que es distribuiran en quatre anualitats (2012-2015).

Els treballs que es contractaran han d’abastar la totalitat del contingut mediambiental del Pla, és a dir, una memòria ambiental, un informe de sostenibilitat ambiental i un informe de sostenibilitat preliminar, que ha de contenir els estudis pròpiament mediambientals del territori de Lleida i altres estudis específics vinculats, com són: estudi hidrològic, estudi geològic i edafològic, estudi del paisatge, estudi dels riscos naturals, estudi dels riscos d’inundació i estudi dels riscos tecnològics.

Aquests estudis complementaran els altres 7 que l’Ajuntament de Lleida va encarregar a especialistes de la Universitat de Lleida de cara a la redacció del Pla. Aquests treballs per començar a redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal han de permetre tenir una diagnosi acurada de la situació actual de la ciutat, així com del seu àmbit territorial i abasten aspectes de projecció demogràfica i econòmica, d’anàlisi de la situació social i de les característiques del sòl no urbanitzable i una diagnosi específica de l’Horta de Lleida.

Cal destacar, a més, que el passat ple municipal va aprovar als primers documents per redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha d’entrar en vigor a partir del 2015 i que substitueix l’anterior del 1995. Es tracta del document “Inici i formulació” del nou Pla urbanístic, que és el guió o full de ruta que marca els objectius generals del nou planejament i les seves característiques fonamentals, i del document “Programa de participació ciutadana”, que estableix amb detall el procés d’informació i de recollida de les propostes durant la redacció i tramitació del Pla.

El document del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal té l’objectiu principal d’adaptar el planejament urbanístic actual a la nova realitat social i econòmica de la ciutat, i introduir, també, els canvis normatius que s’han produint al llarg d’aquests darrers anys. En línies generals, aquest serà un Pla més contingut que l’actual ja que es limitarà l’expansió de l’àmbit residencial, ajustant-lo a la demanda i a les necessitats reals que hi ha actualment, com són l’habitatge protegit, pisos més petits. Es pot avançar, en aquesta línia i en base al que s’ha edificat en els darrers anys a la ciutat, que es disposa de suficient sòl qualificat per poder construir en els propers anys, el que caldrà ara és repensar com es desenvolupen aquests sectors que ja són urbanitzables per optimitzar-los i donar sortida a les necessitats reals de la població. Per això aquest nou pla també prioritzarà la rehabilitació dels barris històrics, així com la qualitat i la regeneració urbana. En canvi, caldrà potenciar el sòl terciari, sobretot el comercial i l’industrial, especialment en el marc del teixit urbà i no en sector aïllats com es troba en el planejament actual.

Paral·lelament, es posarà en marxa un procés de participació ciutadana, en el qual es calcula que hi participaran de forma directa en aquesta primera fase més de 300 persones representatives del sectors professionals, associacions ciutadanes i cíviques, a través de tallers i taules participatives i d’un consell assessor urbanístic amb quinze representants de la societat civil de reconegut prestigi.

Els treballs de caràcter mediambiental, objecte d’aquesta licitació, són claus en el procés de redacció en relació a les determinacions sobre la ocupació del sòl, el tractament dels espais lliures i la regulació de tot el sòl no urbanitzable que ha de fixar el nou Pla d’ordenació urbanística municipal, doncs mitjançant aquests treballs específics s’ha de garantir el desenvolupament urbanístic és sostenible des del punt de vista mediambiental.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.