La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria dóna el tret de sortida al nou Planejament General

Data de publicació: 3/10/2011

Els estudis aniran encaminats a optimitzar el sòl previst perquè s’ajusti a la demanda i potenciar l’habitatge protegit i els usos comercials


Arxiu de so 1 Marta Camps (3,4 MB) Arxiu de so
Arxiu de so 2 Marta Camps (2,9 MB) Arxiu de so

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Territori ha donat llum verda als primers documents per redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha d’entrar en vigor a partir del 2015 i que substitueix l’anterior del 1995. Es tracta de l’inici i formulació del nou pla urbanístic, que és una mena de guió o full de ruta que marca els objectius geneals del nou planejament, i del programa de participació ciutadana.

Aquest document, que serà vigent durant un període de 20 anys, pretén adaptar el planejament urbanístic actual a la nova realitat social i econòmica de la ciutat, i també als canvis normatius que s’han produint al llarg d’aquests darrers anys. En línies generals, aquest serà un Pla més contingut que l’actual ja que es limitarà l’expansió de l’àmbit residencial, ajustant-lo a la demanda i a les necessitats reals que hi ha actualment, com són l’habitatge protegit, pisos més petits. Es pot avançar, en aquesta línia i en base al que s’ha edificat en els darrers anys a la ciutat, que es disposa de suficient sòl qualificat per poder construir en els propers anys, “el que caldrà ara es repensar com es desenvolupen aquests sector que ja son urbanitzables per optimitzar-los i donar sortida a les necessitats reals de la població”, ha explicat la primera tinent d’alcalde, Marta Camps. (arxiu de so 1). Per això aquest nou pla també prioritzarà la rehabilitació dels barris històrics, així com la qualitat i la regeneració urbana. En canvi, caldrà potenciar el sòl terciari, sobretot el comercial i l’industrial, especialment en el marc del teixit urbà i no en sector aïllats com es troba en el planejament actual.

Paral·lelament, es posarà en marxa un procés de participació ciutadana, en el qual es calcula que hi participaran de forma directa en aquesta primera fase més de 300 persones representatives del sectors professionals, associacions ciutadanes i cíviques, a través de tallers i taules participatives i d’un consell assessor urbanístic amb quinze representants de la societat civil de reconegut prestigi.

Prèviament, l’Ajuntament de Lleida va aprovar encarregar 7 estudis a especialistes a la Universitat de Lleida de cara a la redacció del pla. Aquests treballs per començar a redactar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal han de permetre tenir una diagnosi acurada de la situació actual de la ciutat, així com del seu àmbit territorial i abasten aspectes de projecció demogràfica i econòmica, d’anàlisi de la situació social i de les característiques del sòl no urbanitzable i una diagnosi específica de l’Horta de Lleida. Els estudis corresponen a les matèries que la UdL estudia de manera eficient, ja que requereixen importants treballs de camp i tenen una elevada component d’investigació, tant en l’àmbit local així com en el territorial. El conjunt del treballs seran coordinats per part de la Universitat de Lleida pels professors Joan Ganau i Carme Bellet i de l’elaboració concreta de cadascun, en són responsables ells mateixos i els professors Ramon Morell i Ignasi Aldomà.  Per part de l’Ajuntament el responsable serà el coordinador de Planejament i Habitatge, Joan Blanch.

Amb l’inici dels estudis encarregats a la UdL i amb aquest primer document que s’aprovarà en el proper Ple Municipal, es treballarà perquè l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística es pugui fer a finals de l’any 2013, després l’aprovació definitiva del document seria competència de la Generalitat i finalment que entrés en vigor l’any 2015. El pressupost destinat per a tot el procés és de 619.828 euros.

Procediment negociat per al solar del polígon

La Comissió també ha debatut la proposta per iniciar el procediment negociat per a la cessió, en règim de concessió per un termini de 25 anys amb un cànon anual de 7.956 € més IVA, del solar situat al polígon industrial El Segre, al carrer Josep Baró i Travé 111, per a la construcció d’un centre de culte.

Camps ha explicat que després que l’anterior licitació d’aquest solar quedés desert, la Paeria inicia aquest procediment negociat obert a totes les entitats religioses que vulguin concórrer (arxiu de so 2). A partir d’aquest moment, es donaran tres setmanes de termini perquè els interessats en optar a aquest solar puguin presentar ofertes amb l’objectiu que aquest concurs estigui resolt durant el mes de novembre.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.