La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'Ajuntament de Lleida informa els comerciants de la Baixada de Trinitat sobre el desenvolupament de les obres de reforma

Data de publicació: 18/8/2011

Els treballs preliminars s'emprendran la darrera setmana d'agost per poder començar l'obra a principis de setembreVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida ha mantingut avui una trobada amb els comerciants de la Baixada de Trinitat amb l’objectiu de presentar-los els detalls de l’execució de la reforma d’aquest carrer. Els treballs preliminars s’iniciaran a partir del 29 d’agost i l’obra, a principis de setembre. L’actuació s’ha adjudicat a l’empresa Biosca per 147.544,16 euros. El termini de realització, de dos mesos, permetrà que la reforma estigui acabada abans de la campanya de desembre.

En la reunió, els tècnics han informat sobre la planificació dels treballs i han destacat que, en tot moment, es permetrà l’activitat comercial.

El projecte consisteix en substituir el paviment per lloses de formigó com les que hi ha a l’Eix Comercial en el tram superior, concretament entre els carrers Carme i Blanquers, tot i que mantenint les escales, on es col·locaran peces massisses de granit. Des del carrer Blanquers fins a la Rambla Ferran es permetrà un trànsit mixt de vehicles i vianants, tot eliminant la configuració actual i s’hi construirà plataforma única, és a dir vorera i calçada a la mateixa alçada amb lloses de granit.

Un altre dels punts importants de la reforma de la Baixada de la Trinitat és la restauració de la font del Governador, que data del 1789 i és d’estil barroc classicista. Va ser col·locada en aquest punt el 1975 i presenta un bon estat estructural, tot i que té les patologies habituals d’una obra realitzada amb pedra sorrenca en un ambient caracteritzat per la presència d’humitat, un notable atac biològic i presència de sals que hi han originat alteracions en forma de zones d’arenització, exfoliacions i desplaçaments. Per aquest motiu, la font serà netejada i consolidada i els murs laterals també seran tractats amb aigua a pressió per eliminar-ne restes de morter degradat i impureses, i s’hi aplicarà un herbicida. A més, es col·locarà un polsador a la base de la font, es netejaran els murs laterals i es restauraran les baranes existents.

El projecte preveu renovar tant el sanejament i les conduccions d'aigua potable com la il·luminació pública. S’hi plantaran 5 arbres equipats amb reg i es col·locaran 4 jardineres amb 50 unitats de plantes.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.