La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria adjudica la reforma de la Baixada de la Trinitat

Data de publicació: 4/8/2011

Aquesta actuació, que s’emmarca dins del marc del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola, inclou la restauració de la font del Governador, que data del segle XVIIIVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i en el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola, ha adjudicat la reforma de la Baixada de la Trinitat a l’empresa Biosca per un import de 207.728,79 € i un termini d’execució de 2 mesos.

El projecte consisteix en substituir el paviment per lloses de formigó com les que hi ha a l’Eix Comercial en el tram superior, concretament entre els carrers Carme i Blanquers, tot i que mantenint les escales, on es col·locaran peces massisses de granit. Des del carrer Blanquers fins a la Rambla Ferran es permetrà un trànsit mixt de vehicles i vianants, tot eliminant la configuració actual i s’hi construirà plataforma única, és a dir vorera i calçada a la mateixa alçada amb lloses de granit.

Un altre dels punts importants de la reforma de la Baixada de la Trinitat és la restauració de la font del Governador, que data del 1789 i és d’estil barroc classicista. Va ser col·locada en aquest punt el 1975 i presenta un bon estat estructural, tot i que la font té patologies habituals d’una obra realitzada amb pedra sorrenca en un ambient caracteritzat per la presència d’humitat, un notable atac biològic i presència de sals que hi han originat alteracions en forma de zones d’arenització, exfoliacions i desplaçaments. Per aquest motiu, la font serà netejada i consolidada i els murs laterals també seran tractats amb aigua a pressió per eliminar-ne restes de morter degradat i impureses, i s’hi aplicarà un herbicida.

L’actuació inclou la restauració de la barana, canviar un tram del col·lector, millorar la xarxa d’aigua potable, nou enllumenat i mobiliari urbà i la plantació de tres arbres.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.