La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Inici de les obres de rehabilitació dels porxos de la plaça Paeria

Data de publicació: 1/8/2011

Els alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol realitzaran una intervenció plàstica al sostre dels “perxes”

L’alcaldessa accidental, Marta Camps, ha visitat aquest dilluns l’inici de les obres de rehabilitació integral dels porxos de la plaça Paeria, una actuació que s’emmarca dins del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola i que compta amb un pressupost de 160.000 euros.

Aquestes obres, que van a càrrec de l’empresa Anagrama, es faran respectant l’horari comercial garantint l’accessibilitat a les botigues i als habitatges i per això el gruix de les tasques d’enderroc dels sostres es concentren durant els caps de setmana. L’objectiu d’aquesta restauració és sanejar tot el sistema actual d'aquest espai característic del centre de Lleida, a la vegada que incorpora una nova imatge artística al seu sostre. Així, els alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol estan realitzant una maqueta de la intervenció artística prevista al sostre dels porxos (anomenats antigament perxes) de la plaça Paeria.

La proposta de la maqueta tracta sobre una intervenció plàstica pictòrica, modulada sobre els plafons dels cels rasos, amb una mena de collage de representacions gràfiques de formes elementals i colors vius bàsics que aconsegueixen unes referències, o ressonàncies, lligades al món comercial i també als estandarts o banderoles del passat medieval, al mateix temps que imprimeixen una nova vida i lluminositat a l’espai dels porxos. Els autors de la proposta són 16 alumnes d'Il•lustració de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol. (arxiu de so Marta Camps)

La col•laboració es concreta en el disseny i execució d’una intervenció artística als sostres dels porxos, d’acord a les previsions del projecte de restauració, redactat a l’efecte per encàrrec de la Regidoria d’Urbanisme. El treball artístic dels alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol consisteix inicialment en la formalització d’una maqueta, en la qual es detalla una proposta d’intervenció artística als sostres dels Porxos de la Paeria (porxos de dalt i de baix). Durant les obres, l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol tindrà cura de l’execució de l’obra artística, a les dependències de l’escola, en les parts en que això sigui possible, o bé a la mateixa obra quan sigui necessari.

Així, doncs, amb aquest projecte es pretén recuperar els porxos que daten d’entre els segles XIII i XVII, i en els quals s’han anat fent intervencions fins els darrers anys. Així, es preveu retirar-ne tots els cables i quadres d’instal•lacions que hi ha actualment de diversos serveis com telefonia i electricitat, que s’amagarien dins d’un fals sostre. A més, es netejaran i restauraran les pedres de les façanes i dels sostres.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.