La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Els alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol decoraran els porxos de la plaça Paeria

Data de publicació: 21/6/2011

Dins del projecte de rehabilitació integral que s’abordarà en el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola

Els alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol han presentat aquest dimarts a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la maqueta de la intervenció artística prevista al sostre dels porxos (anomenats antigament perxes) de la plaça Paeria, dins del projecte de rehabilitació integral que s’abordarà en el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola.

La proposta de la maqueta tracta sobre una intervenció plàstica pictòrica, modulada sobre els plafons dels cels rasos, amb una mena de collage de representacions gràfiques de formes elementals i colors vius bàsics que aconsegueixen unes referències, o ressonàncies, lligades al món comercial i també als estandarts o banderoles del passat medieval, al mateix temps que imprimeixen una nova vida i lluminositat a l’espai dels porxos. Els autors de la proposta són 16 alumnes d'Il·lustració de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol.

L'alcalde de Lleida ha explicat l'abast d'aquesta actuació, que té com a objectiu sanejar tot el sistema actual d'aquest espai característic del centre de Lleida, a la vegada que incorpora una nova imatge artística al seu sostre, exceptuant la part de fusta. Arxiu de so Àngel Ros

L’Ajuntament de Lleida i l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol han mantingut històricament diverses col•laboracions per a intervencions artístiques a la via pública, tant de pintura mural com d’escultura urbana. Alguns exemples són la paret mitgera a l’avinguda Alcalde Porqueres a Balàfia, mur i tanca a l’avinguda de les Garrigues, font dels jardins d’Ernest Lluch, escultura al parc de la Serreta..., entre moltes altres.

En aquesta cas, es tracta de restauració dels Porxos de la Paeria. La col•laboració es concreta en el disseny i execució d’una intervenció artística als sostres dels porxos, d’acord a les previsions del projecte de restauració, redactat a l’efecte per encàrrec de la Regidoria d’Urbanisme. El treball artístic dels alumnes de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol consisteix inicialment en la formalització d’una maqueta, en la qual es detalla una proposta d’intervenció artística als sostres dels Porxos de la Paeria (porxos de dalt i de baix). Durant les obres, l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol tindrà cura de l’execució de l’obra artística, a les dependències de l’escola, en les parts en que això sigui possible, o bé a la mateixa obra quan sigui necessari.

Així, doncs, amb aquest projecte es pretén recuperar els porxos que daten d’entre els segles XIII i XVII, i en els quals s’han anat fent intervencions fins els darrers anys. Així, es preveu retirar-ne tots els cables i quadres d’instal•lacions que hi ha actualment de diversos serveis com telefonia i electricitat, que s’amagarien dins d’un fals sostre. A més, es netejaran i restauraran les pedres de les façanes i dels sostres.

El projecte, que sortirà a licitació en els propers dies, tindrà un pressupost d’uns 160.000 € i un termini d’execució de tres mesos. Les obres, que es preveu que puguin començar aquest estiu, es faran respectant l’horari comercial garantint l’accessibilitat a les botigues i als habitatges.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.