La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Estrena del nou ascensor de la plaça Sant Joan

Data de publicació: 8/6/2011

La nova infraestructura, que soluciona definitivament l’accessibilitat de la plaça, salva un desnivell de 10 metres fins arribar al Canyeret i també s’han millorat les escales del “flam” fent-les més amples perquè serveixin com a graderia

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, així com de diverses autoritats de la ciutat, ha presidit l’estrena del nou ascensor de la plaça Sant Joan fent el primer viatge d’aquesta nova infraestructura, que soluciona definitivament l’accessibilitat de la plaça, salvant un desnivell de 10 metres fins arribar al Canyeret. La construcció d’aquest nou ascensor, que és transparent, panoràmic i té accés a peu pla de la plaça, darrere del “flam” i una única parada a l’alçada del carrer Canyeret, és una actuació inclosa en el Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola.

El paer en cap ha explicat que “amb aquesta actuació, emmarcada dins el Pla de Barris Magdalena-Noguerola, hem millorat l’accessibilitat del nostre Centre Històric, amb un accés amb ascensor i escales al Jutjat i a la Seu Vella”. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “aquesta actuació resol la millora dels accessos als Jutjats, peça clau per la revitalització del Centre Històric.

Finalment, Àngel Ros ha remarcat que “aquesta actuació ha comportat també la millora del “flam” de la Plaça Sant Joan, que s’ha convertit en una graderia amb elements de fusta, fet que permet gaudir la Festa Major i altres esdeveniments culturals que es realitzen a la plaça Sant Joan”. Inclou arxiu de so d’Àngel Ros.

A més del nou ascensor, també s’han remodelat una part dels esglaons del flam per convertir-los en una graderia més ampla que potenciïn la funció de la plaça com a Àgora, com un espai en el qual se celebren diversos actes i esdeveniments culturals, artístics i socials. Així, els esglaons s’han folrat amb una estructura de fusta perquè la gent que acudeixi a la plaça pugui asseure-s’hi més còmodament i també s’han col•locat més baranes. Al lloc on hi havia la passarel•la que anava des de la part alta de les escales fins a l’accés al Canyeret, s’ha construït una altra passarel•la més estreta per deixar espai per al nou ascensor. En aquest sentit, s’ha habilitat una altra passarel•la que connecta l’ascensor amb el nivell del carrer del Canyeret.

Cal destacar, a més, que tota l’estructura compta amb una nova il•luminació que s’ha instal•lat a les parets i a la zona de les escales. A més, la infraestructura compta amb càmeres de vigilància i l’horari, que coincideix amb l’ascensor que va a la Seu Vella, serà de diumenge a dimecres de 7.00 hores a les 21.00 hores i dijous, divendres i dissabte de 7.00 hores a les 2.00 hores de la matinada.

Aquestes obres, que han anat a càrrec de l’empresa Dragados, tenen un pressupost de 432.661,50 €. Amb aquesta actuació es complementa l’arranjament i reposició de tot el paviment de l’espai que va dur a terme la Paeria recentment, en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local. També es van construir rampes per tal de fer-la accessible, eliminant les barreres arquitectòniques existents i col•locant baranes tant a les rampes com a les escales que donen accés al Canyeret. Amb aquesta actuació es van substituir 1.540 metres quadrats de lloses amb un nou sistema que en reforça la resistència.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.