La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria crea una nova plaça a prop de l’avinguda del Segre

Data de publicació: 7/6/2011

Una actuació en el marc de la reurbanització de tot el carrer Vila Antònia, que passarà a ser una zona prioritària per als vianants, i dins del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola

L’Ajuntament de Lleida està duent a terme les obres per crear una nova plaça pública a prop de l’avinguda del Segre, en concret en el tram final del carrer Vila Antònia, que també s’està reurbanitzant i que passarà a ser una zona prioritària per als vianants, ja que s’ha construït amb plataforma única, és a dir, la vorera i la calçada al mateix nivell, separats per pilones. La millora de tot el carrer Vila Antònia forma part del Pla de Barris Portal de la Magalena-Noguerola i té un pressupost de 337.402,82 euros. L'alcalde, Àngel Ros, ha explicat que aquesta actuació complementa les que s'han fet amb anterioritat als carrers del Nord i Comerç i tindrà continuïtat amb la que es realitzarà a la plaça de Sanahuja.  El paer en cap ha destacat la renovació integral de les xarxes de serveis a Vila Antònia i la qualitat del nou paviment, en especial, en les places que s'hi generen.

Àngel Ros, juntamnent amb les tinentes d'alcalde Marta Camps i Dolors Arderiu, ha visitat aquest dimarts el desenvolupament de les obres, que es preveu que estiguin totalment enllestides durant el mes de juliol. La reurbanització del carrer Vila Antònia comprèn un àmbit de 2.570 m2 de superfície i 230 metres lineal, es renova la xarxa de sanejament, aigua potable i telecomunicacions, així com tot l’enllumenat, es col•loca nou mobiliari urbà i es mantenen una quinzena de places d’aparcament, així com una zona de càrrega i descàrrega al tram comprès entre la Rambla Ferran i el carrer Comerç.

El nou espai públic que s’habilita en el creuament del carrer Vila Antònia amb l’avinguda del Segre té una superfície total de 400 metres quadrats. Es crearan 3 parterres nous en forma triangular a les tres puntes de la plaça per fer-la més accessible als vianants, mentre que als parterres grans es plantaran 4 arbres més. En aquest espai es col•locaran 7 bancs i 3 papereres. A la part central de la plaça s’hi col•locarà una font.

Així, en aquesta part final del carrer Vila Antònia s’ha escollit paviment de llamborda de forma rectangular de tres colors, que es col•loquen aleatòriament. La zona de la calçada es farà com a la resta de carrer, amb llamborda de color vermell.

A més, l’actuació també contempla millorar un petit espai de 150 m2 entre el carrer Vila Antònia i el passat Miquel Fargas amb la plantació de 4 arbres i la col•locació de mobiliari urbà.

En aquest sentit, cal destacar que la Paeria continuarà apostant per la millora de carrers i places de la zona, com la plaça Sanaüja i la plaça del Riu, perquè siguin accessibles i, alhora, prioritaris per als vianants.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.