La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

S’obre l’accés per als vianants a la plaça Sant Joan

Data de publicació: 14/5/2011

Aquest diumenge, coincidint amb la festa de Moros i Cristians, es podrà accedir a la zona del Canyeret des de les escales del “flam” i la nova passera


Arxiu de so de Marta Camps (510,6 KB) Arxiu de so
Notícia relacionada 1 Enllaç en nova finestra
Notícia relacionada 2 Enllaç en nova finestra

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


Aquest diumenge, coincidint amb la festa de Moros i Cristians, s’obrirà l’accés per als vianants de la plaça Sant Joan per poder accedir a la zona del Canyeret a través de les escales del “flam” i de la nova passera que s’ha construït. D’aquesta manera, la tinenta d'alcalde Marta Camps ha explicat que tothom que vulgui podrà pujar i baixar, facilitant la mobilitat de totes les persones que vulguin assistir a la festa.

Dilluns els operaris continuaran amb les tasques per posar en funcionament el nou ascensor de la plaça Sant Joan en els propers dies, la qual cosa farà necessari tornar a tancar l’accés per les escales del “flam” durant uns dies, fins a mitjans de la propera setmana que serà quan s'obri l'ascensor. Cal recordar, però, que es podrà accedir per les escales mecàniques que continuaran funcionant i també des del carrer Mossèn Amic i des del carrer Clavell, així com des del carrer Paer Rufes, que s’ha condicionat i enjardinat i en el qual hi ha un ascensor públic, que funciona fa uns anys.

El nou ascensor de la plaça Sant Joan, una actuació inclosa en el Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola, és transparent i panoràmic, salvant un desnivell de 10 metres i es puja des del nivell de la plaça, per darrere del flam. A més del nou ascensor, també s’han remodelat una part dels esglaons del flam per convertir-los en una graderia més ampla que potenciïn la funció de la plaça com a Àgora, com un espai en el qual se celebren diversos actes i esdeveniments culturals, artístics i socials. Així, els esglaons es folraran amb una estructura de fusta perquè la gent que acudeixi a la plaça pugui asseure-s’hi més còmodament i també es col·locaran més baranes. Al lloc on hi havia la passarel·la que anava des de la part alta de les escales fins a l’accés al Canyeret, s’està construint una altra passarel·la més estreta per deixar espai per al nou ascensor. En aquest sentit, s’habilitarà una altra passarel·la que connectarà l’ascensor amb el nivell del carrer del Canyeret.

Aquestes obres, que han anat a càrrec de l’empresa Dragados, tenen un pressupost de 432.661,50 €. Amb aquesta actuació se solucionarà definitivament l’accessibilitat de la plaça i complementarà l’arranjament i reposició de tot el paviment de l’espai que va dur a terme la Paeria l’any passat, en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local. També es van construir rampes per tal de fer-la accessible, eliminant les barreres arquitectòniques existents i col·locant baranes tant a les rampes com a les escales que donen accés al Canyeret. Amb aquesta actuació es van substituir 1.540 metres quadrats de lloses amb un nou sistema que en reforça la resistència.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.