La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Ajuts per instal·lar ascensors als edificis del barri de Noguerola

Data de publicació: 25/4/2011

Amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat com ja s’ha fet en 23 immobles d’altres barris de la ciutat, especialment a la Mariola i Pardinyes

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ha començat el programa per instal·lar ascensors als edificis al barri de Noguerola, que s'inclou al Pla de Barris del Portal de la Magdalena-Noguerola i que compta amb un pressupost inicial de 100.000 euros. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que és una de les polítiques socials més importants que es desenvolupen en aquest Pla de Barris, que permet una millor accessibilitat en els immobles que no tenen ascensor, beneficiant sobretot les persones d'edat avançada. Ros ha assegurat que per a aquest col·lectiu és una millor política que que hagin d'anar a una residència o de traslladar-se d’habitatge.

El paer en cap ha comentat que el programa permet sol·licitar ajuts per millorar l’accessibilitat dels immobles, com ja s’ha fet en 23 ascensors en diferents barris de la ciutat, especialment a la Mariola i Pardinyes, amb una inversió municipal de 350.000 euros. A més, actualment hi ha en tràmit 9 més per un import de 162.000 euros. Tot plegat per millorar l’accessibilitat i suprimir les barreres arquitectòniques en els diferents edificis que hores d’ara tinguin aquestes mancances.

De l’import total de l’obra, un 60% el subvenciona la Generalitat, a través d’Adigsa, i un 20%, a més de les taxes i els permisos, els subvenciona l’Ajuntament de Lleida. El 20% restant l’assumeixen els veïns de l’edifici. Les persones interessades en sol·licitar informació ho poden fer a través de l’Oficina del Pla de Barris, situada a les Adoberies de Lleida, a la Rambla Ferran núm. 9, a través del facebook del Pla de Barris o al telèfon 973 225 428.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.