La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria encarrega els primers estudis per al nou Planejament General

Data de publicació: 8/4/2011

El paer en cap, Àngel Ros, i el rector, Joan Viñas, han signat diversos convenis per tal que la UdL elabori 7 treballs de diagnosi sobre Lleida i l’Horta de cara a preparar el nou ordenament urbanístic

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, han signat 7 convenis per encarregar a especialistes de la UdL la redacció dels primers estudis i treballs de cara al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha d’estar en vigor a partir del 2015.

Els treballs per començar a redactar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal han de permetre tenir una diagnosi acurada de la situació actual de la ciutat, així com del seu àmbit territorial i abasten aspectes de projecció demogràfica i econòmica, d’anàlisi de la situació social i de les característiques del sòl no urbanitzable i una diagnosi específica de l’Horta de Lleida, ha explicat l'alcalde de Lleida. Arxiu de so Àngel Ros 1.

Els estudis corresponen a les matèries que la UdL estudia de manera eficient, ja que requereixen importants treballs de camp i tenen una elevada component d’investigació, tant en l’àmbit local així com en el territorial. El conjunt del treballs seran coordinats per part de la Universitat de Lleida pels professors Joan Ganau i Carme Bellet i de l’elaboració concreta de cadascun, en són responsables ells mateixos i els professors Ramon Morell i Ignasi Aldomà. Per part de l’Ajuntament el responsable serà el coordinador de Planejament i Habitatge, Joan Blanch.

El temps previst per a la realització dels treballs, amb el lliurament d’una versió inicial, és entre 9 i 12 mesos, en funció de les característiques i les necessitats de cadascun d’ells. Tot i això, el conveni preveu que els treballs es vagin completant i adequant en paral•lel al procés d’elaboració i tramitació del planejament. Per aquesta raó, la finalització definitiva del treballs està prevista en el moment de l’aprovació definitiva del nou Pla. L'alcalde de Lleida ha remarcat que la redacció d'un pla general és un procés llarg i comptarà amb un procés de debat, discussions i "participació necessària per part dels ciutadans". Arxiu de so Àngel Ros 2

A banda d’aquests treballs, està previst que durant l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal s’encarreguin altres treballs específics, de caràcter tècnic, que forment part del nou planejament i són exigits legalment: catàleg masies i cases rurals, catàleg del paisatge i de bens naturals, treballs ambientals, estudi dels riscos d’inundació, estudi dels riscos tecnològics, estudi d’avaluació de la mobilitat generada i previsions de recursos hídrics i energètics, entre altres.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.