La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Col•loquen l’estructura del nou ascensor de la plaça Sant Joan

Data de publicació: 7/4/2011

També s’ha instal•lat la part metàl•lica de la nova passarel•la que connectarà el “flam” amb les escales i un cop s’acabin aquestes tasques es començarà amb el muntatge de l’elevador panoràmic, que salvarà un desnivell de 10 metres entre la plaça i el Canyeret

La construcció del nou ascensor de la plaça Sant Joan avança a bon ritme ja que aquests dies s’està col•locant l’estructura, així com la part metàl•lica de la nova passarel•la que connectarà el “flam” amb les escales. La propera actuació que es durà a terme serà el muntatge de l’elevador panoràmic, que salvarà un desnivell de 10 metres entre la plaça i el Canyeret i alhora serà una connexió amb el Turó de la Seu Vella.

Aquesta actuació, inclosa en el Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola, va obligar a inhabilitar l’accés cap al Canyeret pel flam tot i que es pot accedir per les escales mecàniques que continuaran funcionant i també des del carrer Mossèn Amic i des del carrer Clavell, així com des del carrer Paer Rufes, que s’ha condicionat i enjardinat i en el qual hi ha un ascensor públic, que funciona fa uns anys.

A més del nou ascensor, també es remodelaran una part dels esglaons del flam per convertir-los en una graderia més ampla que potenciïn la funció de la plaça com a Àgora, com un espai en el qual se celebren diversos actes i esdeveniments culturals, artístics i socials. Així, els esglaons es folraran amb una estructura de fusta perquè la gent que acudeixi a la plaça pugui asseure-s’hi més còmodament i també es col•locaran més baranes. Al lloc on hi havia la passarel•la que anava des de la part alta de les escales fins a l’accés al Canyeret, s’està construint una altra passarel•la més estreta per deixar espai per al nou ascensor. En aquest sentit, s’habilitarà una altra passarel•la que connectarà l’ascensor amb el nivell del carrer del Canyeret.

Aquestes obres, que van a càrrec de l’empresa Dragados, tenen un pressupost de 432.661,50 €. Amb aquesta actuació se solucionarà definitivament l’accessibilitat de la plaça i complementarà l’arranjament i reposició de tot el paviment de l’espai que va dur a terme la Paeria l’any passat, en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local. També es van construir rampes per tal de fer-la accessible, eliminant les barreres arquitectòniques existents i col•locant baranes tant a les rampes com a les escales que donen accés al Canyeret. Amb aquesta actuació es van substituir 1.540 metres quadrats de lloses amb un nou sistema que en reforça la resistència.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.