La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Suda rep 2.300 visitants en el primer dia de portes obertes

Data de publicació: 27/3/2011

El paer en cap afirma que la restauració i adequació del recinte, inaugurat aquest cap de setmana, ha atret l’atenció dels lleidatans, ja que fins ara ha estat el gran desconegut del Turó

CULTURA

Els Castell del Rei, conegut popularment per la Suda, que ha estat restaurat i obert al públic aquest cap de setmana, ha rebut la visita de 2.300 persones aquest diumenge en què s’ha fet jornada de portes obertes. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, atribueix aquesta resposta massiva dels ciutadans a que aquests elements “eren els grans desconeguts del Turó de la Seu Vella”. Amb la recuperació que s’ha fet de l’edifici i del seu entorn, l’alcalde ha explicat que es podrà descobrir un patrimoni important de la ciutat, posat al servei dels ciutadans amb un fàcil accés, a través del nou parc de Santa Cecília i el nou ascensor, a la vessant nord del turó.

La recuperació d’aquest edifici i el seu entorn ha permès fer visitables espais que fins ara no es podien veure i accedir a l’interior del castell i a la terrassa mirador. Davant la gran afluència de gent en el primer dia que es podia visitar, s’ha hagut de limitar en alguns moments l’accés a la terrassa del castell. L’Ateneu Popular de Ponent ha estat una de les primeres entitats en visitar la Suda, amb una visita guiada i un recorregut teatralitzat.

Els dos pròxims caps de setmana, el 2 – 3 i 9 – 10 d’abril, també hi haurà jornada de portes obertes (Horari: dissabte, de 10 a 14 h. i de 15 a 17.30 h., i diumenge, de 10 a 15 h.)

El Castell de la Suda està situat al costat de la Seu Vella de Lleida. La seva existència està documentada des de l’any 882, durant l’ocupació sarraïna, i ha estat escenari d’alguns fets històrics, com el casament entre el comte Ramon Berenguer IV i Peronella, filla del rei Ramir d’Aragó, el 1137.

El Castell del Rei, situat a la Roca Sobirana del Turó, és un edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. En la sala de l’antic Castell s’hi ha ubicat el Centre d’Interpretació, amb pantalles envoltants i flotants, on el públic hi pot circular per l’interior i conèixer les explicacions sobre l’edifici. Aquesta sala és l’únic espai que es conserva del ‘antic castell construït sobre una fortalesa andalusina.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.