La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria posa en marxa la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana

Data de publicació: 27/3/2011

Aquesta unitat respon a un dels compromisos del Pacte Social per la Ciutadania. De moment, la integraran tres agents que circularan amb bicicleta pels espais naturals de la ciutat

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat la posada en marxa a partir d’avui mateix de la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana. El paer en cap ha explicat que aquesta nova Unitat respon a un dels compromisos del Pacte Social per la Ciutadania, signat amb els sindicats UGT i Comissons Obreres, que impulsa diverses mesures de caràcter social per a Lleida. La Unitat Ciclista està integrada per tres agents que circularan amb bicicleta pels espais naturals de la ciutat, com el parc de la Mitjana, la canalització del riu Segre o el cobriment de les vies. L’objectiu, segons ha comentat, és impulsar una política de mobilitat responsable, fent pedagogia del medi ambient i el transport, i donar més seguretat als ciutadans.

Els agents que han iniciat el servei amb aquesta unitat s’han pogut veure aquest matí pel parc de la Mitjana de Lleida, en la festa de l’Aigua. De moment, la unitat té tres agents, però s’espera que vagi creixent progressivament entre el cos, ja que és de caire voluntari. Amb aquest mitjà de transport, els agents tindran una millor mobilitat per determinats espais, de difícil accés amb vehicle. Les seves funcions són les que realitzen amb les patrulles habitualment.

En el moment de la presentació d’aquesta nova unitat ciclista de la Guàrdia Urbana, l’alcalde estava acompanyat de diversos membres de la corporació municipal, així com també per Josep Lluís Aguilà, representant d’UGT.

L’alcalde de Lleida ha recordat que el Pacte Social per la Ciutadania, signat el 2008 i vigent fins aquest 2011, ja s’ha aplicat amb diferents propostes, sobre mobilitat urbana, de respecte al medi ambient i accions socials. Així, entre altres mesures, s’ha incrementat i adequat carrils bici, s’han fet campanyes divulgatives sobre l’ús de la bici, també s’ha promogut la recollida selectiva o l’optimització del consum energètic, tant per part de l’administració com dels ciutadans.

A principis del segle passat, la Guàrdia Urbana de Lleida ja va veure la utilitat que podria tenir l’ús de la bicicleta en el servei d’aquest cos municipal, per les infraccions que es cometien a l’Horta. Al 1925 ja hi havia un grup de guàrdies de l’Horta que recorrien les partides amb les seves bicicletes. Posteriorment, es va afegir la secció de motoristes, fent agafar força al servei i consolidant-se com una secció efectiva i imprescindible per al funcionament del Cos.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.