La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida celebra el Dia de l’Aigua a la Mitjana

Data de publicació: 27/3/2011

El parc natural compta amb un nou observatori al Centre d’Interpretació. “El Dia de l’Aigua, fem festa” ha inclòs més d’una vintena d’activitats, amb la ciència i l’aigua com a protagonistes. La celebració pretén sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre els recursos hídrics

MEDI AMBIENT I HORTA

El parc de la Mitjana de Lleida ha estat l’escenari d’aquest any per celebrar el “Dia de l’Aigua, fem festa!” en commemoració del Dia Mundial de l’Aigua. Durant tot el matí, el parc ha tingut una gran afluència de públic que ha participat en la vintena d’activitats organtizades, que han tingut la ciència i l’aigua com a protagonistes. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde Marta Camps i Josep Presseguer, i dels regidors Josep Barberà i Lluís Franco, ha presidit la celebració i la visita al nou observatori del Centre d’Interpretació de la Mitjana. L’alcalde ha comentat que aquest espai natural de Lleida acull cada vegada més activitats i potencia elements de sensibilització mediambiental, com, per exemple, aquest nou observatori.

En el nou observatori s’hi ha construït una bassa, de 6 metres lineals i 3,5 d’amplada, aproximadament, i s’ha recobert amb tela de butil i s’han aprofitat les terres d’excavació per a la realització de desnivells al voltant de la bassa. Als marges i a l’interior s’hi ha posat còdols per evitar la proliferació de plantes i oferir un espai per beure i buscar aliment als ocells. S’hi ha plantat diverses espècies del parc i s’han col·locat dues menjadores per a ocells, per atraure’ls quan es vulguin fer observacions. En aquests moments, la bassa està en fase de recuperació espontània de les condicions naturals. Està previst que es pugui utilitzar en les activitats d’educació ambiental.

La festa de l’aigua ha tingut lloc durant tot el matí, de les 11 a les 14 h., amb tallers per a tota la família en els diferents espais dedicats a la ciència, els artistes, els contes o els jocs. Les activitats s’han complementat amb la projecció d’un audiovisual sobre la Mitjana, una exposició sobre el parc i visites guiades teatralitzades al parc, amb personatges com l’enginyer Pearson o Pius Font i Quer, o un senyor que va viure molts anys en aquest parc natural i que es coneixia amb el nom d’”el Robinsó de la Mitjana”.

L’alcalde ha donat el tret de sortida a la gimcana solidària “Gotes pel Níger” amb la participació del Banyetes, que també s’ha sumat a la festa. La gimcana l’ha organitzat Unicef, entitat que col·labora un amb més en aquesta festa, juntament amb Creu Roja Joventut.

La celebració del Dia de l’Aigua té com a objectiu la sensibilització i conscienciació de la ciutadania sobre els recursos hídrics que tenim i de la importància que tenen.

Àngel Ros ha recordat que, en aquest sentit, el ple municipal d’aquest divendres va aprovar una moció on es reconeixia la tasca feta en l’Any del Riu Segre per part de les entitats mediambientals que integren Lleida Ambiental: el Centre Excursionista de Lleida, l’Ateneu Popular de Ponent i Ipcena. En aquesta moció s’acordava també fer els passos necessaris perquè el cabal del riu arribi als 15 metres cúbics per segon, amb increments progressius que s’han d’acordar amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i les companyies hidroelèctriques.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.