La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria inaugura el Servei Materno Infantil Municipal Lo Marraco a La Mariola

Data de publicació: 1/2/2011

El SMIM proporciona pautes sanitàries, educatives i afectives que optimitzin el creixement i les relacions familiars

L’alcalde, Àngel Ros, ha inaugurat avui el Servei Materno Infantil Municipal (SMIM) Lo Marraco situat al barri de la Mariola amb capacitat per a 31 infants. El SMIM és un programa consolidat a la ciutat que ofereix atenció als nens i nenes d’entre 7 mesos i 3 anys i a les seves famílies. Es planteja no sols com un projecte educatiu per als infants sino també com uns serveis de transmissió de valors socials i educatius. El paer en cap de Lleida ha destacat que es tracta "un dels serveis socials més importants de la ciutat de Lleida".

Lleida compta amb dos SMIM, el de l’Eixample (Centre Històric), amb capacitat per a 23 infants, i el que avui s’inaugura, Lo Marraco, a La Mariola, per a 31 nens i nenes. El servei també es presta a Balàfia.

Els objectius dels SMIMs són:

- Cobrir un espai que permet realitzar un treball d’integració, de prevenció i tractament en l’àmbit de la primera infància.

- Fomentar i enfortir les funcions i competències parentals per tal d’optimitzar el desenvolupament integral de l’infant.

El primer SMIM de Lleida es va crear al 1993 al Centre Històric. L’emplaçament inicial va ser a la plaça del Seminari i al 2006 es va inaugurar l’actual, amb unes infraestructures i serveis millorats.

El SMIM de La Mariola atén 21 nens i nenes de 19 famílies tot i que té capacitat per a 31 infants. El Centre compta amb un equip de sis persones: un director/a, un educador/a sanitària, un piscòleg/a, dos educador/es tècnics superiors en educació infantil i una treballadora familiar.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.