La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Ramon Usall guanya el Premi Vallverdú i el Premi Lleida de Narrativa en modalitat de novel·la

Data de publicació: 19/11/2010

Eva Baltasar guanya el 15è premi de poesia Màrius Torres i Víctor Sunyol el premi Lleida en modalitat narrativa. El lliurament dels Premis literaris de Lleida tindrà lloc aquesta nit a la Llotja.

CULTURA

El sociòleg i doctor en història Contemporània per la Udl Ramon Usall i Santa ha estat el guanyador del 27 è Premi d'Assaig Josep Vallverdú i del Premi Lleida de Narrativa en modalitat de novel·la, el veredicte dels quals s'ha donat a conéixer aquest migdia. La pedagoga i filòsofa barcelonina Eva Baltasar ha guanyat el 15è Premi de poesia Màrius Torres i Víctor Sunyor (Llicenciat en filologia catalana),  el Premi Lleida en modalitat de narrativa. Els guardons, convocats conjuntament per l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida-Instituts d'Estudis Ilerdencs, es lliuraran aquesta nit a la Llotja. La Nit Literària de Lleida estrena aquest any una producció pròpia dedicada a Màrius Torres, interpretada per l'Orquestra Julià Carbonell i dirigida per Quim Lecina.

El veredicte del jurat s'ha donat a conéixer aquest migdia en una roda de premsa presidida per la tinenta d'alcalde Montse Parra i el president de la Diputació, Jaume Gilabert. El premi Josep Vallverdú d'Assaig, el més antic dels que s'atorguen en la vetllada literària de Lleida, està dotat amb 9000€, el premi de poesia Màrius Torres amb 6000 € i els Premis Lleida amb 12.000 € per categoria:  projecte novel·la i projecte de narrativa en sentit ampli (conte, relat, guió, televisió, teatre...).

La tinenta d'alcalde Montse Parra ha destacat que amb els premis que es lliuren avui culmina tota una setmana dedicada a la literatura i ha remarcat l'alta qualitat del jurat, integrat per intel·lectuals i professors de reconegut prestigi, i dels participants. Arxiu de so Montse Parra.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha posat de manifest la projecció i el prestigis dels premis literaris de Lleida, que han aplegat aquest any participants de països com els Estats Units. Arxiu de so Jaume Gilabert.

L'obra guanyadora del 26è Premi d'Assaig Josep Vallverdú és Futbol per la llibertat, de Ramon Usall, una obra que presenta el futbol com a instrument que pot servir a causes justes. Arxiu de so guanyador Premi Josep Vallverdú, Ramon Usall

El 15è Premi de Poesia Màrius Torres se l'ha endut el poemari Medi Aquàtic, un conjunt de 12 poemes que explora llocs i viatges que l'autora no ha visitat, la guanyadora del premi Eva Baltasar, però que descobreix per mitjà dels seus habitants. Arxiu de so Eva Baltasar

El projecte de novel·la guanyador del Premi Lleida , que ha recaigut en Ramon Usall, el mateix guanyador del premi d'Assaig, és una novel·la negra que "explica la història d'un detectiu lleidatà, el Rafel Rovira, que reviu l'herència que ha deixat el maig del 68 a partir d'una professora de francès exhiliada a França". Arxiu de so Ramon Usall 2.

En la modalitat de narrativa en sentit ampli dels Premis Lleida el jurat ha premiat el projecte Birnam, de Víctor Sunyol. "Un monòleg que conjuga dos elements, la paraula i la mort i també, Shakesperare", ha explicat Sunyol. Arxiu de so Víctor Sunyol. 

Any Màrius Torres

Els Premis Literaris 2010 dediquen aquests els seus actes a la figura i l’obra del poeta més emblemàtic de Lleida, Màrius Torres, del qual enguany es commemora el centenari del seu naixement.  Aquesta nit s'estrenarà una producció pròpia, el concert escenificat, “Soireé al Mas Blanc”, amb textos de Màrius Torres i música de Lluís Verges. L’obra serà interpretada per l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, i per l’actor i director Quim Lecina, qui també signa la direcció de l’espectacle L’habitual tertúlia es mantindrà, però la dirigirà el personatge que interpretarà Màrius Serra.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.