La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Inici de les obres de reurbanització del carrer Canonge González

Data de publicació: 17/9/2010

Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Lleida acaba la millora de tots els accessos al Centre Històric

L’Ajuntament de Lleida acabarà amb la millora de tots els accessos del Centre Històric amb la reurbanització del carrer Canonge González, que completarà tot l’arranjament que s’ha fet recentment a l’entorn del col•legi Pràctiques I. Precisament, aquest divendres l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha visitat l’inici de les obres que passarà a ser d’ús preferent per als vianants.

En concret, la reurbanització del carrer González consisteix en la renovació integral d’aquest tram fins a connectar amb l’avinguda Catalunya. Així, es convertirà en una via amb vorera i calçada al mateix nivell, convertint-se d’aquesta manera en plataforma única. Aquest arranjament enllaçarà alhora amb els carrers del voltant que són de la mateixa tipologia, és a dir, els carrers Ballester, Bisbe Torres, Germanetes i Isabel II.

En aquest sentit, es delimitaran les zones de pas de vehicles, amb pilones o jardineres, es canviarà l’enllumenat i es renovaran les xarxes de servei. Aquesta actuació, que s’emmarca dins del Pla de Barris del Centre Històric, té un pressupost d’uns 90.000 € i van a càrrec de l’empresa TULE,SA.

El paer en cap ha destacat que, “amb aquesta actuació, el que són els accessos i connexions del conjunt de la ciutat amb el centre històric estan acabats, dintre del Pla de Barris del Centre Històric”. A més, ha afegit que “estem arribant a la fase final del procés de vialitat del Pla de Barris del Centre Històric. De fet, en uns 15 dies es començaran les obres de la plaça del Dipòsit i del carrer Múrcia”.

Cal destacar que el Pla de Barris també contempla fases que fan referència a temes educacionals i socials, entre altres. En aquest sentit, Àngel Ros ha remarcat que “un exemple de treball al Centre Històric és el projecte “Obert” que tindrà lloc aquest cap de setmana al nucli antic, en que hi participen més d’una cinquantena d’entitats i organitzacions”.

El Centre Històric, més connectat a la ciutat

L’Ajuntament de Lleida finalitza l’operació de millora dels accessos al Centre Històric entesa com una peça clau de la recuperació del barri. Les actuacions urbanístiques acabades inclouen la reurbanització de places (Cervantes, Sant Crist, l’Ensenyança, l’Ereta, Sant Josep i Sant Llorenç, Gramàtics, Font dels Tritons, etc.) i l’arranjament d’una dotzena de carrers (Parc, Peralta, Sant Carles, Universitat, Gramàtics, Bisbe, Isabel II, Bisbe Torres, Germanetes, Ballester, Cotxera, etc.) que connecten el barri antic amb la resta de la ciutat, principalment amb la Zona Alta, la rambla d’Aragó, l’avinguda Catalunya i l’Eix Comercial.

Així mateix, el nou parc urbà de 30.000 m2 i l’ascensor del vessant nord del turó, que permetrà una nova entrada a la Seu Vella des de la Zona Alta, estan gairebé enllestits i es preveu obrir-los la propera tardor. La reurbanització del carrer Canonge González completarà la millora de tots els accessos al barri, juntament amb la propera millora del carrer Múrcia i la plaça del Dipòsit.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.