La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria licita 4 obres i el manteniment dels Camps Elisis

Data de publicació: 27/4/2010

Es tracta d’un tram de l’avinguda Pearson, l’enderroc dels edificis del parc municipal Les Basses, la urbanització del carrer Estació de Raimat i la restauració de l’església Santa Maria de GardenyVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimarts treure a licitació cinc projectes per 1,7 milions d’euros. En concret, es tracta d’un tram de l’avinguda Pearson, l’enderroc dels edificis del parc municipal Les Basses, la reurbanització del carrer Estació de Raimat, la restauració de l’església Santa Maria de Gardeny i el contracte anual de manteniment i conservació integral dels Camps Elisis.

El projecte de l’avinguda Pearson, que té un pressupost de licitació de 400.000 €, comprèn el tram entre el carrer Jaume d’Agramunt i la glorieta d’en Font i Quer i serà la continuïtat del projecte més ampli que es durà a terme, en el marc del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, en el tram comprès entre el carrer Tarragona i Jaume d’Agramunt.

L’àmbit d’aquest projecte, entre el carrer Jaume d’Agramunt i la glorieta d’en Font i Quer comprèn un total de 2.430 m2. Es preveu que hi hagi un carril bici de 235 metres lineals, així com nou enllumenat públic amb la col•locació de més d’una vintena de punts de llum i una trentena de bancs i papereres. L’actuació també preveu renovar la xarxa de sanejament, amb la col•locació de nous embornals, la renovació de la xarxa d’aigua potable, així com la de telecomunicacions.

Aquest vial té una longitud total de 238 metres lineals i una amplada variable des de 8.50 metres fins a 17 metres. Es preveu que el tram comprès entre el carrer Jaume d’Agramunt i el carrer Flor de Lis hi hagi una calçada de 12.50 metres d’amplada mitjana per a dos carrils de circulació (un per sentit, 4.50 i 3.00 m), i dos aparcament lateral de 2 metres en un lateral, amb una vorera de 2.00 m d’amplada on s’ubicarà la il•luminació i el mobiliari urbà. Pel que fa al tram comprès entre el carrer Flor de Lis i la Glorieta de Font i Quer es preveu una calçada de 8 metres d’amplada mitjana per a dos carrils de circulació (un per sentit, de 3 metres), i un aparcament lateral de 2 metres, amb una vorera amb amplada variable (1.50 i 3 metres mínim), on s’ubicarà la il•luminació i el mobiliari urbà.

El projecte d’enderroc de les edificacions existents al Parc Municipal de les Basses, amb un pressupost de licitació de 239.919,11 €, s’ha redactat com una actuació prèvia dins de la revitalització que la Paeria té previst fer a la zona. El projecte contempla l’enderroc de les edificacions existents que, actualment, estan en desús. El material d’enderroc es triturarà in situ i s’utilitzarà per omplir les piscines existents del recinte.

S’enderrocarà un edifici de dues plantes que estava destinat a vivenda de l’encarregat del parc. També, el que estava destinat a restaurant que constra de planta baixa i una petita torreta central. La resta d’edificacions són les que estaven destinades a vestuaris de les piscines. A més, s’enderrocarà tota l’obra que hi ha construïda a la piscina olímpica, des dels porxos fins a la zona de filtres i dipòsits, que es també es retiraran. El projecte preveu desmuntar les canonades de fibrociment que antigament subministraven aigua a les piscines. Les altres construccions són dos coberts d’estructura metàl•lica, un d’ells destinat a aparcament. Les altres estructures metàl•liques són les carpes del restaurant. En total, tots els edificis ocupen un volum de més de 10.500 m3.

La urbanització del carrer Estació de Raimat, amb un pressupost de licitació de 400.000 €, comprèn un àmbit d’actuació de 4.240 m2. El projecte preveu la construcció de la xarxa de sanejament amb un nou col•lector i la col•locació de nous embornals i elements d’evacuació d’aigües pluvials. També es renovarà la xarxa d’aigua potable i es col•locarà nou enllumenat públic amb 26 punts de llum.

L’actuació contempla la instal•lació de 3 passos de vianants (dos dels quals seran elevats), així com la plantació de 7 nous arbres i la col•locació de 10 bancs i 6 papereres. També s’ha previst un total de 82 m2 de plantació de plantes entapissants.

Aquest vial té un traçat en planta pràcticament rectilini, amb una longitud total de 215 ml. i una amplada de 20 m aproximadament. Tindrà una calçada de 8 metres d’amplada per a dos carrils de circulació (un per sentit, cadascun dels quals tindrà 3 metres) i un aparcament lateral de 2,metres, amb dos voreres de 6 metres aproximadament cadascuna, on s’ubicaran els arbres, l’enllumenat i el mobiliari urbà.

El projecte de restauració de l’església de Santa Maria de Gardeny, amb un pressupost de licitació de 299.990,39 €, és un dels elements que conformen el conjunt monumental del Castell dels Templers de Gardeny. L’actuació comprèn un arranjament parcial per continuar, així, amb les tasques iniciades anteriorment. El projecte també inclou la incorporació d’un tram de barana a la terrassa del castell per millorar la protecció en les zones de menys alçada i la construcció d’una xarxa d’evacuació d’aigües pluvials per reduir el màxim possible les humitats que afecten al soterrani del castell i en previsió de les futures actuacions.

La restauració de l’església de Santa Maria de Gardeny (que pertany al romànic de transició de la segona meitat del segle XII) se centra en la rehabilitació o restauració de les cobertes com a element protector. Això és important, perquè l’interior encara exposa pintures murals de certa rellevància. Aquesta actuació de cobertes també inclou la reconstrucció dels elements singulars de la façana. Així, s’actuarà a la coberta de la nau principal de l’església, a la coberta de l’absis, a la coberta de la capella de la façana sud, a la connexió de l’espai de l’absis amb la nau principal, es reconstruirà les capelles situada al nord i al sud, i es pavimentarà de nou tot l’interior.

La Junta de Govern Local també ha aprovat treure a licitació el contracte de serveis de manteniment i conservació integral dels Camps Elisis per un import anual de 601.166,87 €. Aquest contracte ha de garant un òptim estat de conservació de tot el parc, que té 5,84 ha, així com de les passarel•les del Liceu Escolar i Camps Elisis. El manteniment inclou les operacions de neteja i conservació de tots els elements (paviments, fanals, jocs infantils, mobiliari urbà, pèrgola i paviments de fusta...), així com les operacions de jardineria que requereix la vegetació del parc.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.