La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida celebra la concessió dels Premis Literaris 2009

Data de publicació: 20/11/2009

L’Alcalde de Lleida i el President de la Diputació han lliurat la peça Libertinella als guanyadors

CULTURA

El lliurament dels Premis Literaris 2009 ha tingut lloc aquest vespre a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el decurs d’una gala presentada per la periodista Txell Bonet, i que ha comptat amb la presència de l'escriptor Màrius Serra, conductor de la tertúlia amb els guanyadors.

El premi Josep Vallverdú se l'ha endut la periodista Elena Yeste, amb l'obra "L'era de la hipermemòria. Revisionisme històric en temps de tardor". El premi Màrius Torres l'ha guanyat Gabriel Pena amb l'obra "La revolució del bon gust" i pel que fa als Premis de Narrativa, el jurat ha distingit el projecte "A que no! 99 exercicis d'estil", d'Eduard Ribera en la modalitat de narrativa en sentit ampli, i el projecte "Segrest" de Toni Sala en l'especialitat de novel•la.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el President de la Diputació, Jaume Gilabert, han lliurat la peça Libertinella als guanyadors, creada per l’artista Tonet Amorós el 2004. A l'acte també han assistit els tinents d'alcalde Montse Parra, Marta Camps, Josep Presseguer i Dolors Arderiu i els regidors Jesús Castillo, Lluís Franco, M. Rosa Ball i Sara Mestres. Àngel Ros ha destacat que "aquesta nit és la nit de les lletres catalanes" i que aquests premis "són l'aportació de Lleida a la literatura catalana i la cultura del nostre país". Per la seva banda, Jaume Gilabert ha confirmat que "aquesta 26a edició evidencia la bona salut i la gran qualitat d'aquests premis".

La cloenda del certamen ha anat a càrrec de Jaume Sisa, que ha presentat l’espectacle "Qualsevol nit pot sortir el sol".

Txell Bonet
Barcelonam, 1975. Periodista. Aquesta és la quarta temporada que Txell Bonet presenta i dirigeix el magazine cultural “Cabaret Elèctric” a iCat FM (de dilluns a divendres, de 22:00h a 24:00h), emissora de ràdio que combina les possibilitats d’Internet. Ha treballat en d’altres programes i emissores de ràdio, com Catalunya Ràdio, Ona Catalana, Radio BIP France, però també en el món multimèdia i la televisió. Ha estat reportera del programa de llibres “Alexandria” (C33), i guionista del programa de viatges “Km33” (C33) així com del “Afectes Sonors”(C33). Actualment col•labora amb el magazine “Ànima” (C33).
Ha publicat articles en revistes de viatges i gastronomia (Descobrir Catalunya, Península, Descobrir Cuina). El que encara no ha fet mai és avorrir-se.

Màrius Serra
Escriptor i llicenciat en Filologia Anglesa. És l'únic membre estranger del grup d'escriptors italians Oplepo (Opificio de Letteratura Potenziale). Ha publicat novel•les, com ara Mon oncle (Proa, 1996, premi Fundació Enciclopèdia Catalana) i AblanatanalbA (Edicions 62, 1999), llibres de relats, com La vida normal (Proa, 1998, Premi Ciutat de Barcelona de literatura catalana), i assaigs, com el recent Verbàlia. Jocs de paraules i esforços de l'enginy literari (Empúries, 2000, Premi Serra d'Or de la Crítica i Premi Lletra d'Or 2000), De com s’escriu una novel•la (Empúries, 2004), Farsa (Planeta, 2006, guardonat amb el XXVI premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes), i Quiet (Empúries, 2008), relat molt especial en què explica els set anys de la vida del seu fill Lluís, que té una encefalopatia greu que els metges no saben tractar. Ha traduït de l'anglès, entre d'altres, obres d'Edmund White, Tom Sharpe, Jayne Anne Phillips, Groucho Marx, Jorge Wagensberg, Mark Lindquist, etc. Manté una secció setmanal d'enigmística, jocs de paraules, al diari Avui des de l'any 1989 i també al programa El Matí de Catalunya Ràdio, i des del 1990 és el responsable de la secció diària de mots encreuats de La Vanguardia.

Jaume Sisa
Cantautor català que s’autodefineix com a galàctic. Durant algunes etapes de la seva trajectòria artística ha estat conegut amb el nom de “Ricardo Solfa”. Músic inquiet, bohemi. És una icona de la contracultura underground catalana que ha influït en varies generacions posteriors de músics de l’anomenat Rock català. Inicià la seva trajectòria musical el 1967. Formà part del Grup de Folk juntament amb diversos artistes com Pau Riba, Jaume Arnella, Xesco Boix, Oriol Tramvia, Jordi Batiste, Ovidi Montllor, i 12 membres més, al moviment de la Nova Cançó catalana. Posteriorment, fou un dels líders de Música Dispersa grup situat dins del Rock Laietà, abans d’iniciar definitivament la seva carrera en solitari.

<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.