La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

Lleida acull la jornada “Accessibilitat al medi físic. Evitació de barreres arquitectòniques, urbanístiques i del transport”

Data de publicació: 2/6/2016

L’esdeveniment, que aplega desenes de professionals d’arreu del territori, tindrà lloc avui i demà a la Sala Jaume Magre

Fèlix Larrosa: “Lleida està treballant en un nou Pla d’Accessibilitat per poder donar una resposta global a les diferents necessitats, no només en la via pública, sinó també en edificis i equipaments, transports, zones d’esbarjo, noves tecnologies, comunicació, turisme o participació ciutadana, entre altres”

Lleida acull avui i demà el curs “Accessibilitat al medi físic. Evitació de barreres arquitectòniques, urbanístiques i del transport”, una iniciativa organitzada pel Real Patronato de Discapacidad, organisme autònom adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Social i Igualtat, i la Fundació ACS amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida. Les xerrades que s’inclouen a la jornada plantegen models i actuacions sobre com adaptar l’accessibilitat en la rehabilitació d’edificis, llocs emblemàtics, els centres històrics, espais públics i parcs, així com altres disciplines com la domòtica.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Fèlix Larrosa, que ha presidit la inauguració de la jornada, ha destacat la importància de l’accessibilitat per a la igualtat d’oportunitats i aconseguir la plena normalitat. “Es tracta d’un dret bàsic el garantir la no discriminació per raons de sexe, edat, discapacitat o característiques funcionals, per això hem de desenvolupar tots els mecanismes que assegurin la seva implantació”.

Larrosa ha remarcat, en aquest sentit, que l’Ajuntament de Lleida porta molts anys treballant per garantir l’accessibilitat a tots els lleidatans i lleidatanes. “Vam elaborar el nostre primer Pla d’Accessibilitat de Lleida l’any 1995, materialitzant-se després en projectes executius per fases en els anys anteriors. L’any 2006 es va elaborar un nou Pla, realitzant actuacions de millora importants basades en l’antiga Llei d’Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya. I, ara, estem treballant en un nou Pla d’Accessibilitat per poder donar una resposta global a les diferents necessitats, no només en la via pública, sinó també en edificis i equipaments, transports, zones d’esbarjo, noves tecnologies, comunicació, turisme o participació ciutadana, entre altres”.

El curs s’imparteix a la ciutat després que l’Ajuntament de Lleida hagi rebut a finals de l’any passat el Premi Reina Letizia, en què es reconeixia l’esforç de la Paeria per a la normalització i la integració de la ciutadania en aquesta matèria, contribuint a la sensibilització i el foment de la igualtat ciutadana. Amb l’obtenció del guardó, es va oferir la possibilitat de fer un curs d’accessibilitat universal, que s’adreça als tècnics i als col·legis de les àrees d’urbanisme i de benestar social, així com a professionals d’entitats vinculades a aquests àmbits i a la discapacitat.

Entre altres ponents, està prevista la presència de l’arquitecte Xavier García-Milà Lloveras, que parlarà sobre l’accessibilitat i l’adaptació funcional en els edificis d’habitatges; l’arquitecte i professor de l’UPM, Carlos de Rojas Torralba, que se centrarà en exemples d’intervenció en l’accessibilitat a llocs emblemàtics; el director de Polibea, José Fèlix Sanz, que exposarà casos d’aplicació sobre domòtica i accessibilitat, o el Dr. Enginyer de camins i cap de l’Àrea de qualitat de l’edificació del Ministeri de Foment, José Antonio Juncà Urbierna, qui exposarà els fonaments i la praxis de l’accessibilitat en vies i espais públics, casc històric, places, parcs i jardins.

L’activitat és gratuïta i s’ha de confirmar l’assistència a discapacitats@paeria.cat, mobilitat@paeria.es o mfernandezca@msssi.es.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.