La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

El Museu de la Ciència, el Medi Ambient i el Clima iniciarà a l’abril de 2016 la seva tasca de divulgació científica

Data de publicació: 24/12/2015

Una pèrgola amb plantes trepadores serà l’atri d’un museu que acollirà el llegat de Joan Oró i que es concep com un gran parc urbà dedicat a la ciència, situat entre el Parc Científic i el barri de la Mariola

El Museu de la Ciència, el Medi Ambient i el Clima iniciarà les seves activitats de divulgació científica a l’abril de 2016 i al llarg de l’any que ve s’hi ubicarà el llegat del científic lleidatà Joan Oró. El paer en cap, Àngel Ros, ha visitat avui les obres que es duen a terme en un àrea de 12.000 m2 però on es generarà una superfície total de 30.000 m2 entre les zones d’exposició i de passeig. El Museu es concep com un gran parc urbà dedicat a la divulgació científica que connecta el Parc Científic i Tecnològic amb la Mariola.

Segons ha destacat l’alcalde, “el Museu serà l’any 2016 una realitat que anirà creixent però que permetrà fer les primeres jornades de ciència, albergar el llegat Oró, els camps de treball científics que organitza a l’estiu el Parc de Gardeny i, evidentment, serà un entorn visitable i per al passeig”.

L’atri central del Museu serà una pèrgola de 900m2, realitzada amb una estructura metàl·lica molt lleugera i amb columnes perimetrals, on se situaran glicínies, un tipus de planta trepadora que generarà un gran sostre vegetal amb un coixí tèrmic de 2,5 metres de vegetació. La pèrgola folrada amb planta de fulla caduca reflectirà els canvis de temperatura i d’estació al llarg de l’any. Aquesta vegetació deixarà lliures a la pèrgola unes formes d’octògon per permetre el pas de la llum.

“L’edifici, reflectint els diferents canvis climàtics i d’estació, és un experiment mateix i una peça del propi museu. Així es va concebre tant en el projecte museogràfic del doctor Jorge Wagensberg com en el projecte arquitectònic de Toni Gironés”, ha explicat el paer en cap.

La pèrgola ha estat una de les obres que s’han dut a terme enguany, juntament amb l’entorn del museu i la seva connexió tant amb el Parc Científic com amb la Mariola i la seva població escolar. Els treballs realitzats al 2015 han tingut un pressupost de 400.000 euros. Per al 2016 es destinaran 140.000 euros a condicionar l’espai construït que allotjarà la mostra del llegat de Joan Oró i zones de serveis.

En l’espai públic del Museu s’ha creat un mirador elevat de 360 graus en un petit turó, un nou punt que ofereix una panoràmica singular de la ciutat de Lleida i que s’obrirà a tota la ciutadania. A més a més, les antigues piscines de la caserna de suboficials es convertiran en tres basses de fauna i flora i en l’antic espai de la cisterna es col·locarà un sorral de sauló amb ametllers i fruiters de les Terres de Lleida.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.