La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

Presentació del llibre ’60 anys de TOAR. Lleida 1955 – 2015’ d’Enric Castells

Data de publicació: 10/4/2015

L’obra ofereix un repàs històric de la companyia teatral lleidatana des del seu origen fins a l’actualitat

CULTURA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el regidor d’Esports, Txema Alonso, ha assistit aquest vespre a la presentació del llibre ’60 anys de TOAR. Lleida 1955 - 2015’ d’Enric Castells, a l’Aula Magna de l’IEI. L’obra ofereix un repàs per la història d’aquesta companyia teatral, que va aparèixer a la capital lleidatana a mitjans dels anys cinquanta. En l’acte hi ha participat el periodista Josep A. Rosell i l’actor Joan Pera i la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol.

Enric Castells, president de TOAR, ret homenatge per mitjà d’aquesta obra als seixanta anys de vida i trajectòria professional de l’agrupació, tot recordant els seus orígens i amb la voluntat de donar a conèixer el passat d’una companyia fortament arrelada a la ciutat. TOAR, que rep el nom de l’abreviació de ‘Teatro de la Obra Atlético Recreativa’, va nàixer arran de la iniciativa d’un grup de joves d’Acció Catòlica que van començar a practicar el teatre de forma amateur representant textos de contingut moral i que, poc a poc, van anar professionalitzant-se fins a donar lloc a l’actual companyia teatral.

El paer en cap ha destacat la importància del companyia TOAR en l’impuls del teatre amateur a la ciutat, que després han seguit altres formacions i que fan de Lleida ”una ciutat amb un teixit de companyies teatrals molt important que es nodreix també d’una escola municipal, l’Aula Municipal de Teatre, que ha contribuït des de la seva creació l’any 1981 a generar actors i actrius i públic per al talent artístic generat a Lleida” .

 


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.