La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

El Barrufets, personatges d’atractiu internacional per al nou parc municipal d’oci familiar que recupera les Basses de Lleida

Data de publicació: 18/12/2014

- L’Ajuntament de Lleida ha aconseguit els drets per situar a Les Basses el primer parc d’Europa dedicat als Barrufets

- El projecte suposa una inversió de 47 milions d’euros i comportarà la creació d’uns 200 llocs de treball

El Barrufets viuran al nou parc municipal d’oci familiar que l’Ajuntament de Lleida ha projectat per recuperar i rellançar les Basses. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, -juntament amb el cap de l’oposició, Joan Ramon Zaballos- ha anunciat avui l’acord assolit entre el consistori i l’empresa International Merchandising, Promotion & Services (IMPS), que gestiona els drets dels personatges, per crear a l’antic complex de piscines municipals un parc familiar d’esbarjo dedicat als Barrufets. La Paeria n’ha aconseguit els drets en el marc d’un projecte conjunt entre l’Ajuntament i la Generalitat, i l’equip de govern municipal amb el primer partit de l’oposició. Aquest acord s’ha dut a terme mitjançant Biplano Licensing, empresa catalana que gestiona la llicència dels Barrufets a Ibèria des de fa més de 10 anys.

A la presentació del projecte ha assistit Véronique Culliford, presidenta i directora executiva d’IMPS i filla del dibuixant belga Pierre Culliford “Peyo”, qui va crear els personatges el 1958.

Les Basses seran el primer parc d’oci familiar d’Europa dedicat als Barrufets. L’Ajuntament de Lleida aposta per convertir aquest recinte en un espai d’esbarjo d’acord amb els interessos, necessitats i usos del s. XXI, perquè sigui un espai de trobada infantil de referència a Catalunya en clau local, nacional i internacional.

El públic objectiu seran famílies amb nens i nenes d’entre 2 i 12 anys, escoles, esplais i altres organitzacions. El parc es planteja com un espai de trobada atractiu per compartir estones de lleure, de diversió i de tranquil·litat, amb un pes important dels següents valors: amor a la natura i al medi ambient, diversió en un ambient sostenible, respecte i tolerància, i optimisme i confiança en el futur.

El projecte per a les Basses que presenta l’Ajuntament de Lleida comprèn un espai de 9 hectàrees de les 27 hectàrees que té el parc. S’estructura al voltant de diferents serveis i activitats: parc d’oci familiar, hotel familiar, zona de càmping, caravàning i bungalows, estadi d’atletisme, zona comercial i xarxa de vialitat i accessibilitat. Les Basses mantindran el seu caràcter de parc públic municipal i la majoria de l’espai serà d’accés lliure. Les Basses seran sempre propietat municipal.

L’equip de la Paeria i assessors externs avancen per aconseguir les inversions necessàries: 30 milions d’euros per al parc familiar i 17 milions d’euros més per al conjunt de les Basses. El parc d’oci familiar comportarà la creació d’uns 200 llocs de treball. El primer any de funcionament es preveu que pot generar 7 milions d’euros d’ingressos directes i 7’5 milions d’euros en ingressos induïts.

Amb la seva posada en marxa, Lleida es posiciona com a referència en l’àmbit de l’oci a Catalunya i contribueix a reforçar la marca turística Lleida-Pirineus. Així mateix, la ciutat aprofita la potència de la marca “Els Barrufets” de dimensió mundial, dins d’un projecte tangible, visible, sostenible i socialment responsable, que cobreix una necessitat real de mercat.

La iniciativa representa una oportunitat de negoci per a inversors privats. L’Ajuntament de Lleida cedirà als inversors, mitjançant els procediments legals de contractació, el dret d’ús en règim de concessió.

Estudis de mercat situen els Barrufets com els personatges animats més coneguts, amb un índex del 99’9 %, per davant d’altres com Scooby Doo (98’5 %), Garfield (94’8%), els Picapedra (93’5%) o Playmobil (88’9%). Els Barrufets són les figures més indicades per a un parc infantil segons el 69’9 % dels enquestats espanyols, el 58’4 % dels francesos, el 79’6 % dels russos i el 65’7 % dels britànics.

Els Barrufets van aparèixer per primera vegada com a personatges secundaris en un còmic de Peyo publicat el 1958. El seu èxit va ser immediat i de seguida van passar a protagonitzar les seves històries. El salt a la fama mundial va arribar a la dècada dels vuitanta a través de la televisió, gràcies a la sèrie de dibuixos animats produïda pels estudis nordamericans Hanna-Barbera que, encara en l’actualitat, fa arribar aquests personatges arreu del món. Els darrers anys s’han projectat als cinemes dues pel•lícules dels Barrufets produïdes per Sony Pictures i Columbia Pictures i realitzades en 3D.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.