Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

L’Escola Balàfia celebra els seus 55 anys de trajectòria al servei de l’educació al barri

Data de publicació: 22/6/2022

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha participat en l’acte de commemoració i comiat del centre, que ara passa a integrar-se amb l’escola de Pinyana en el nou edifici

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

L’Escola Balàfia ha celebrat un acte de commemoració dels seus 55 anys de funcionament, que també ha servit com a comiat d’aquesta etapa, ja que el centre ha passat a integrar-se en la nova escola Pinyana-Balàfia, que uneix els dos centres que estaven en funcionament en aquesta part del barri en un nou edifici a l’avinguda de Pinyana.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha participat en la trobada amb totes les persones vinculades al centre, en la qual ha mostrat el seu reconeixement per la tasca pedagògica que han dut a terme tots els docents que han passat per aquesta escola i també pel paper que ha tingut el centre per a la integració social al barri.

“Gràcies a tots per haver confiat a l’escola el més important que teniu que són els vostres fills. Aquesta és l'escola d'un barri treballador, al qual va arribar gent d’arreu i avui segueix sent un espai acollida. Més enllà de les diferències, és més el que ens uneix que el que ens separa”, ha destacat Pueyo.

Durant l’acte s’ha dut a terme també la plantada d’un roure al pati de l’escola, en record i homenatge a la mestra Mercè Amenós, que va morir recentment.

L’acte ha comptat també amb la participació de les tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Sandra Castro, i dels regidors Marta Gispert i David Melé, així com amb el director dels serveis territorials de la conselleria d’Educació, Claudi Vidal, i el director de l’escola Jesus Nogués.