Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Performance interactiva per conscienciar l’alumnat de Secundària envers la violència de gènere

Data de publicació: 24/11/2021

El Mercat del Pla acull la iniciativa El Pati Arcat, organitzada per la regidoria d’Educació i l’artista Fafá Franco dins dels actes de commemoració del Dia dels drets dels infants i el de les ciutats educadores

Es faran vuit sessions on es treballarà amb els i les joves la sensibilització i la comprensió sobre aquest fenomen

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

Alumnes d’ESO i cicles formatius dels centres de Secundària de Lleida Torrevicens, Ronda, Sant Jaume Les Heures i Torre Queralt visiten aquesta setmana la performance interactiva “El Pati Arcat”, que ha organitzat la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes juntament amb l’artista Fafá Franco per conscienciar els i les joves sobre la violència de gènere. L’activitat s’inclou dins dels actes de commemoració del Dia dels drets dels infants i el de les ciutats educadores.

La instal·lació, que avui ha visitat la tinent d'alcalde Sandra Castro, es pot veure entre dimarts i dijous al Mercat del Pla, on es faran 8 sessions per obrir un espai de diàleg, lliure de prejudicis, que permeti entendre el teló de fons que impregna el nostre enteniment i les nostres vivències sobre la violència de gènere.

Algunes de les preguntes que es planteja en aquesta acció són:

Des d'on i amb quins ulls mirem la violència de gènere?

El mirem des de fora com si no tingués res a veure amb nosaltres?

Estem tan a dins que no arribem a tenir la distància necessària per mirar en perspectiva el que ens està passant?

Com és aquesta fina línia que moltes vegades no la podem veure encara que l'estiguem trepitjant de forma inconscient?

Considerem inofensius aquells petits abusos psicològics quotidians, aquella gelosia desmesurada i tantes altres petites actituds en nom de l'amor, de mantenir la feina, de minusvalorar-se?

L’activitat es relaciona amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5, “Aconseguir la igualtat de gènere i ‘apoderar’ totes les dones i nenes” i amb el dret a la no discriminació que centra enguany les activitats del Dia dels drets dels infants.