Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria dona suport a Pimec, AP Lleida i l’Associació Empresa Familiar

Data de publicació: 7/1/2021

-Amb la signatura de convenis de col·laboració en concepte d’ajut per a l’organització de cursos, seminaris, networking i activitat divulgativa

-L’alcalde Miquel Pueyo ha refermat el suport del conjunt de les forces polítiques de la Paeria al teixit empresarial i s’ha compromès a defensar-lo davant les institucions catalanes i estatals

ALCALDIA

L’Ajuntament de Lleida dona suport, per mitjà de diversos convenis de col·laboració a l’activitat que realitzen Pimec, AP Lleida i Empresa Familiar. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquesta tarda la signatura dels acords amb les tres entitats.

En virtut d’aquests convenis, la Paeria destinarà 4.000 euros l’AP Lleida per la consolidació del teixit empresarial femení, 4.000 euros a l’Associació Empresa Familiar per reforçar la Càtedra d’Empresa Familiar de la Universitat de Lleida i 7.500 euros a Pimec Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya en concepte de suport per a realitzar activitats de Networking, impulsar xarxes i realitzar trobades professionals.

En el marc de la signatura del conveni, l’alcalde ha destacat la voluntat de consens existent entre totes les forces polítiques a l’Ajuntament per donar suport al teixit empresarial local: ”Els ajuntaments hem de facilitar els recursos que podem i hem de reclamar a les institucions superiors les mesures que siguin necessàries per compensar aquests sectors en un moment en què ens trobem en un altre període de restricció d’activitats: “Ho hem de fer, tant com sigui possible. Amb les forces polítiques presents a l’Ajuntament de Lleida, vam signar un acord, vam posar en marxa la Mesa de la recuperació de la ciutat i ens trobarem sempre a l’hora de reclamar aquests ajuts i de fer-ho davant de la Generalitat i de l’Estat. Aquest ha de ser el nostre to i, quan calgui, fins i tot l’haurem d’elevar perquè sigui un to reivindicatiu perquè és just que les administracions superiors estiguin a l’altura de les circumstàncies”.

Pueyo ha agraït la tasca de suport a les empreses, autònoms que realitzen les organitzacions empresarials amb qui avui ha signat convenis la Paeria i la seva actitud per “mantenir el coratge i la serenitat en moments complicats, combinant-ho amb la mirada a mitjà i llarg termini”.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, ha refermat per la seva banda la voluntat de la Paeria de continuar col·laborant i treballant plegats amb les diferents entitats que donen suport a les empreses de la ciutat i en defensen la seva continuïtat i treballen per actualitzar la formació dels i les professionals amb cursos, activitats i noves propostes.

Laia Rogel, presidenta d’Ap Lleida ha explicat que l’entitat ha estat especialment activa aquest any en què han assolit 150 associades i han donat suport per digitalitzar i oferir noves eines de millora tant a les empresàries associades com a aquelles que no en formen part. L’associació Empresa Familiar, l’única d’arreu de l’Estat que representa a una sola província, celebra aquest any el 20 aniversari de la seva creació i, per mitjà del seu president, Marc Ceron, han expressat la seva voluntat de col·laborar per “aixecar la ciutat i el territori”. Jaume Saltó, president de PIMEC, ha manifestat també la necessitat de sumar i treballar tots plegats per defensar les pimes i els autònoms.

Han assistit a l’acte el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, la portaveu de C’s, Àngeles Ribes, el portaveu del PP, Xavi Palau i els regidors Jaume Rutllant i Carme Valls.