Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Comencen les representacions de ‘La Factoria dels Reixos’ al Barris Nord

Data de publicació: 2/1/2021

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assenyala que “s’ha buscat un format molt lleidatà i alhora cosmopolita, per un espectacle està dedicat especialment als infants que han estat tres mesos confinats i que ens han ajudat a reprendre el curs escolar”

Des d’avui i fins al dimarts, està previst acollir 12.000 espectadors en les 24 sessions programades

El regidor de Festes, Ignasi Amor, destaca l’esforç i el talent local en un espectacle que gairebé ha exhaurit les entrades, les quals es poden adquirir amb reserva prèvia

REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES I TRADICIONS

Les representacions de l’espectacle ‘La Factoria dels Reixos’ han arrencat avui al Pavelló Barris Nord, amb un èxit total de públic, que gairebé ha exhaurit les localitats per a les 24 sessions programades fins al dimarts, 5 de gener.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha assistit a una de les representacions d’aquesta tarda. “Abans d’iniciar-se el cicle de Nadal i Reis, vam anunciar que enguany estaria especialment dedicat als infants, que han estat tres mesos confinats i que ens han ajudat a reprendre el curs escolar. Havíem de buscar un format que fos a la vegada lleidatà, però també cosmopolita, d’aquí el nom de l’espectacle, ja que Reixos és la forma tradicional de nomenar els Reis d’Orient a Lleida”, ha dit el paer en cap.

Miquel Pueyo ha agraït a Ferran Aixalà i Clara Olmos, que hagin liderat aquesta història magnífica, que no hauria estat possible sense la presència de 5 grups de teatre de Lleida i 5 formacions musicals de la ciutat.

El paer en cap ha explicat que, “els infants que assisteixin a l’espectacle, podran veure allò que fins ara no s’havia vist mai: com es prepara la Nit de Reis, com es rep la correspondència, com se seleccionen els regals, com s’elaboren els dolços tradicionals d’aquesta diada i, fins i tot, es podran escoltar els mateixos Reis Mags explicant els seus plants per a la nit del dia 5”. Tall de veu M. Pueyo 1

L’alcalde ha qualificat d’esprint ‘La Factoria dels Reixos’, ja que són 24 sessions en quatre dies. Amb una cabuda de 500 persones cadascuna, el que fan un aforament de 12.000 espectadors, que gairebé han exhaurit totes les localitats. “Només queden unes 30 o 40. Això suposa gairebé un 10 % de la població de Lleida. Un repte que s’ha assumit amb talent i esforç local”, ha dit abans d’agrair també l’esforç i professionalitat dels tècnics de la Regidoria de Festes. Tall de veu M. Pueyo 2

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha qualificat de “repte” el projecte de ‘La Factoria dels Reixos. “S’ha pogut dur a terme amb moltes hores de treball i imaginació, en què han participat 70 professionals per a fer-lo possible i en el qual participen 50 artistes de la ciutat”.

Amor ha destacat que era un “deure institucional de la Paeria contractar el talent local que tradicionalment participava en la cavalcada”. Un sector que s’ha vist especialment afectat per les restriccions imposades per la pandèmia.

El regidor de Festes ha animat a la gent a veure l’espectacle, recomanant que ho facin amb antelació i reserva prèvia, alhora que recordava, a qui ja tenia l’entrada i que a darrera hora no pogués assistir, que ho comuniqués per poder alliberar les localitats, les quals serien ocupades per altres infants que se n’han quedat sense. “Us animo a veure l’espectacle, que serà el millor regal que podrem fer als artistes de les arts escèniques de Lleida”, ha dit. Tall de veu I. Amor

Ignasi Amor també ha agraït la participació d’una sèrie de patrocinadors locals, que han volgut sumar-se i deixar la seva petjada en aquest espectacle familiar.