Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El fado, protagonista de l’octubre musical a Lleida

Data de publicació: 3/10/2020

La 9a edició del Festival Internacional compta amb artistes de França, Galícia, Portugal i Catalunya

CULTURA

El Festival Internacional de Fado de Catalunya, que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, arriba a la 9a edició amb dos concerts al Cafè del Teatre de Lleida, un tercer a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell i el de cloenda a l’Espai Orfeó de Lleida.

L’InterFado comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de França, Galícia, Portugal i Catalunya.

Els concerts es realitzaran els dies 17, 23, 24 i 31 d’octubre, i aquesta edició, com a novetat, arribarà a la Seu d’Urgell, municipi amb una important presència de la comunitat portuguesa.

Dissabte 17 d’octubre, 22:30 h. Cafè del Teatre (Lleida). Concert Bévinda “Mes Suds” (França)

Divendres 23 d’octubre, 21:00 h. Sala Sant Domènec (La Seu d’Urgell). ISGA Collective “A redeira” (Galícia i Portugal)

Dissabte 24 d’octubre, 22:30 h. Cafè del Teatre. Lleida. ISGA Collective “A redeira” (Galícia i Portugal)

Dissabte 31 d’octubre, 20:30 h. Espai Orfeó. Lleida. Carolina Blàvia “Projecte Amália” (Catalunya)

Una exposició que mostra l’obra del gallec José Nacimento serà una de les activitats culturals paral·leles de l’edició d’enguany, que es podrà visitar del 6 al 31 d’octubre al Cafè del Teatre de Lleida.

L’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present a l’edició d’enguany, tot i que, a causa de l’estricte protocol sanitari per la Covid-19, no tindrà lloc a les sales de concerts, i es podrà gaudir al Restaurant Caravista de Lleida.

Informació Covid-19

L’organització ha elaborat un protocol sanitari per tal que els equipaments siguin un espai 100% segur tant pels artistes com pels espectadors.

L’InterFado també compta amb la col·laboració de Camões - Instituto da Cooperação e da Língua i de la Mostra Portuguesa, i rep el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Obra Social ‘La Caixa’, Plusfresc, Catalana Occident, Electrica Serosense i Sistemas Digitales Ricoh.

Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat