Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Activa’t a Casa, el nou programa de la Paeria a Lleida TV per motivar la gent gran a mantenir-se en forma durant el confinament per l’estat d’alarma

Data de publicació: 7/4/2020

Inclourà propostes d’exercici físic, consells de nutrició, relaxació i activitats de caire cultural

Es començarà a emetre diàriament a partir de demà, dia 8 d’abril, a les 10.30h del matí. El programa es reemetrà a les 16.30h i els caps de setmana se n’emetrà un resum a les 10h. Es podrà visionar també des del web de Paeria i de la regidoria de Participació i des de Lleida TV A la carta.

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ

L’Ajuntament de Lleida, amb la participació de la FAV, ha coproduït amb Lleida TV el programa Activa’t a casa, adreçat especialment a la gent gran que ha de romandre a casa durant el confinament pel Covid-19 i no té accés a internet. El programa es començarà a emetre el dia 8 d’abril amb un doble horari: una primera emissió a les 10.30h i reemissió a les 16.30h. Es gravaran 15 programes, que es podran veure en les properes tres setmanes. Els dissabtes i diumenges es podrà veure un resum a les 10h.

L’ objectiu del programa és motivar la gent gran a fer exercici físic a les seves llars i mantenir-se actius amb activitats especialment pensades pel seu benestar integral.

Els exercicis proposats diàriament estaran guiats per monitors i monitores professionals de la regidoria d’Esports. Seran càpsules de 8 minuts consistents en realitzar activitats físiques senzilles i estructurades de manera que cada dia es treballarà una part diferent del cos.

Un segon bloc del programa inclourà propostes de nutrició i dieta i eines de relaxació. Aquestes dos propostes s’aniran alternant. La tercera part de l’Activa’t a Casa inclourà activitats d’oci com ball country, balls de saló, música o sardanes. En aquest apartat hi han col·laborat voluntaris/es i monitors/es que facilita la Federació d’Associació de Veïns de Lleida.

El programa finalitzarà amb un consell/recomanació adreçat a reforçar els consells que s’estan donant des de Salut i els diferents òrgans competents en la gestió de la crisi de la Covid-19 per potenciar la prevenció de contagis, seguir les recomanacions de les autoritats, com fer les compres imprescindibles, com mantenir-se informats...

El programa tindrà una durada de 25 minuts i totes les seccions es faran des de casa dels respectius conductors/es de les activitats per reforçar la necessitat de quedar-se a casa durant el confinament.

S'emetran 15 programes fins el proper 28 d'abril. Es un coproducció de la regidoria de Participació i Lluita contra la Corrupció de l’Ajuntament de Lleida, la Federació d’ Associacions de Veïns de Lleida i Lleida TV.