Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Fèlix Larrosa diu a la societat civil de Lleida que com alcalde aspira “a fer allò que vosaltres feu cada dia, perquè vosaltres feu ciutat, vosaltres sou ciutat”

Data de publicació: 10/5/2019

El paer en cap assenyala que “estem en el bon camí, perquè hem posat l’accent en allò que ens fa forts i ens uneix com a lleidatans”

Afirma que als polítics “ens toca generar les condicions perquè la societat civil sigui la punta de llança de Lleida” i confessa que treballa des del seu càrrec en favor de la “solidaritat, llibertat, inclusió, cultura i civisme”, valors que representen la vintena de persones i entitats que han rebut la medalla i la placa de la Paeria

L’alcalde presenta Antoni Tolmos, pregoner de la Festa Major, com una persona que “representa la Lleida oberta, cosmopolita i que mira el món amb ganes de menjar-se’l”

Tolmos emociona amb un original pregó on combina la narració dels records de la Lleida on va néixer i on va créixer amb la interpretació de cançons que han deixat petjada en el panorama musical de la ciutat 

FESTES

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha dirigit el missatge de Festa Major a la societat civil, representada aquest vespre al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida, per manifestar que com alcalde aspira “a fer allò que vosaltres feu cada dia, perquè vosaltres feu ciutat, vosaltres sou ciutat”.

L’alcalde ha fet aquestes manifestacions emocionat, en veure “què la casa de tots els lleidatans s’ompla de bona gent, de la gent que millor representa l’esperit de la nostra ciutat. Un esperit que veu de la història i la tradició, però que es reivindica modern i de futur”.

Fèlix Larrosa ha recordat el compromís de canvi que va adquirir quan va arribar a l’alcaldia fa nou mesos, per manifestar que “estem en el bon camí. Com alcalde aspiro a fer allò que vosaltres feu cada dia. Vosaltres feu ciutat. Vosaltres sou la ciutat”, perquè “el que fa les societats fortes, que les fa resilents i adaptar-se als nous temps sense perdre les arrels, és que tinguin una societat civil forta i uns ciutadans compromesos”.

L’alcalde de Lleida és conscient que als polítics els toca “administrar recursos amb honestedat, rigor i un punt de valentia, per generar les condicions perquè aquesta societat civil sigui la punta de llança de la ciutat”.

Ha estat aquí on ha agraït als 26 ciutadans i entitats guardonats amb la medalla o la placa de la Paeria quan ha destacat els mèrits individuals pels quals se’ls la lliurava i que estaven relacionats amb la solidaritat, llibertat, inclusió, cultura i civisme. “Valors que són els que representeu i que jo defenso al capdavant de la Paeria. Uns valors que vull que formin part del futur, que estem construint entre tots. Perquè el futur no ens espera, l’hem d’atrapar. Perquè com a ciutat tenim molts reptes que només podrem aconseguir si som capaços de sumar”.

El paer en cap ha demanat viure la Festa Major amb alegria, generositat i ganes de compartir abans de donar la paraula a Antoni Tolmos, el pregoner d’enguany, al qual ha presentat com un “representant de la Lleida oberta, cosmopolita, que es mira el món amb ganes de menjar-se’l. De canviar-lo. Una persona d’excel·lència en el seu camp professional, però també una persona amb un fort compromís amb la música, l’educació i la cultura”.

Pregó de la Festa Major

El músic Antoni Tolmos ha estat l’encarregat de llegir el pregó que donava el tret oficial a la Festa Major de Lleida. Un acte que s’ha iniciat amb la signatura del pianista i compositor en el Llibre d’Or de la Ciutat i que ha continuat amb la proclamació de les pubilles dels barris i partides de Lleida per part dels regidors de la corporació.

Tot seguit, l’alcalde Fèlix Larrosa ha fet el lliurament de les següents plaques i medalles de la Paeria:

Placa de la Paeria a la Solidaritat, a l’Agrupació Cultural Recreativa Bombers de Lleida.

Placa al mèrit cultural o artístic a Zum-Zum Teatre

Placa al mèrit esportiu als clubs:

- Billar Lleida

- Club Esportiu Aspros

- Moto Club Segre

Plaques al mèrit educatiu o pedagògic als centres:

- Escola El Vilot

- Escola Príncep de Viana

- Institut Samuel Gili Gaya

Medalles de la Paeria a la solidaritat

- Julian Garrido Ruiz

- Francesca Agustí Farreny

- Pilar Sanjuán Torres

- Joan Escolar Pujolar

- Gerard Bretón Solo de Zaldívar

- Paquita Domingo Castellón

- Paquita Deltell Gros

- Rafael Ferreruela Serrano

- Dolors Arderiu Sabaté

- Maria Carmen Guerrero Toro

- Glòria Ferrer Pérez

- Divina Fumanal Salomé

- Joan Simó Burgués

- Montserrat Canals Mateu

Medalla de la Paeria al mèrit esportiu

- Daniel Rodrigo Lo, a títol pòstum

- Joan Moraño Gamboa

Medalles de la Paeria a la pagesia a Llorenç Saura Ballespí

Medalles de la Paeria al mèrit científic o investigador a Roberto Fernández Díaz

En finalitzar la imposició de medalles i plaques, ha estat el moment per Antoni Tolmos, que ha fet un original i emotiu pregó on ha combinat la narració dels records de la Lleida on va néixer i on va créixer i el seu despertar musical amb la interpretació de cançons que han deixat petjada en el panorama musical de la ciutat.

En finalitzar l’acte, el paer en cap, la corporació municipal, el pregoner i les pubilles han presenciat el castell de focs artificials de la pirotècnia Estalella, que ha omplert el cel de Lleida de llums i colors per anunciar l’inici de la Festa Major.