Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, diu que “aquest món necessita que les dones liderin el canvi social, econòmic i segurament polític”

Data de publicació: 16/11/2018

Participa en el lliurament dels premis anuals de l’Associació Professional d’Empresàries i s’ofereix a treballar plegats, “perquè Lleida sigui una ciutat més justa, més igualitària i amb més oportunitats per a les nostres dones”

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha manifestat que “aquest món necessita que les dones liderin el canvi social, econòmic i segurament polític”, durant l’acte de lliurament dels premis anuals de l’Associació Professional d’Empresàries, que ha tingut lloc aquesta nit a la Seu Vella.

El paer en cap ha començat el seu missatge recordant la data del 8-M d’enguany com un avanç i un després en la lluita per la igualtat d’oportunitats. “El feminisme per definició és la creença que els homes i les dones han de tenir els mateixos drets i oportunitats. I és cert. Per això hem d’esperonar que les dones vulguin assumir les responsabilitats. I nosaltres hem d’estar al seu costat, perquè aquest món necessita que les dones liderin el canvi social, econòmic i segurament polític”, ha dit.

“Cada home ha de contribuir que hi hagi una dona que s’impliqui fent polítiques decidies a favor de la igualtat i nosaltres les hem d’acompanyar, per assolir una societat més justa, més igualitària i on tothom tingui les mateixes oportunitats”, ha manifestat, oferint-se ell el primer, com a paer en cap. “Estic a la vostra disposició. Disposeu-ne. Fem plegats que Lleida sigui una ciutat més justa, més igualitària i amb més oportunitats per a les nostres dones”.

Els premis

El paer en cap ha assistit a la gala dels Premis Ap! Lleida, que convoca anualment l’Associació Professional d’Empresàries i que en aquesta ocasió s’han lliurat a 11 a persones de diferents àmbits. L’alcalde de Lleida ha entregat el Premi a la Planificació, Adaptació, Estratègia, Innovació i Exportació a Gemma Sorigué, CEO i cofundadora de Deliberry.

En l’àmbit de la Igualtat d’Oportunitats en l’Àmbit Laboral i Conciliació Familiar i Personal, ha estat reconeguda Montse Monjo, directora gerent de Nexus, mentre que en el premi a la Millor Empresària Agroalimentària ha recaigut en Mònica Rosselló, gerent d’Aromes Can Rosselló.

La Millor Empresària de Comerç o Restauració ha estat Roser Daniel, propietària dels restaurants Resquitx i la Boscana, mentre que la Millor Directiva de l’Any ha estat la doctora Candela Calle, directora general de l’Institut Català d’Oncologia, un premi compartit ex aequo amb Marimar Laveda, directora general de Qatar Airways per a Espanya i Portugal.

El Premi al Mitjà de Comunicació, Periodista o Programa que hagi contribuït a mostrar la realitat econòmica i social femenina ha estat per Santi Roig, subdirector de Lleida TV. Pel que fa a la millor esportista individual o equip, l’Associació Professional d’Empresàries ha distingit Ares Lahoz, corredora i campiona d’autocross, i en l’àmbit de l’Activitat Artística o Cultural més representativa, ha estat reconeguda Lourdes Riera, artista ceramista.

Isaura Romà, directora Dauliba, ha estat escollida Millor Emprenedora Jove i Florina Alice, l’estudiant més brillant de la Universitat de Lleida.

També ha estat premiada Beatriz Mothe, per la seva trajectòria i recerca investigadora, i Jos Farreny, presidenta de Dona Balàfia, ha rebut el “Guardó especial per a una dona emblemàtica i extraordinària, per la seva empremta personal i professional a Lleida”.

Finalment, també s’ha lliurat un taló solidari a la Fundació Esclerosi Múltiple, com a “reconeixement especial a una Entitat del Tercer Sector Social per la seva tasca per la inclusió i la cohesió social, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables de la societat”.

A la gala, que ha tingut lloc a la Seu Vella, hi han assistit també la tinent d’alcalde Sara Mestres, el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana; la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada; el director de l’Àrea de Negocis de CaixaBank, Ignasi Fanlo, i el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró.