Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida impulsarà un nou bosc urbà de 9.600 metres quadrats als Magraners

Data de publicació: 15/3/2018

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa presenta el projecte als veïns aquest vespre al consell de zona del barri

Contempla una inversió de 179.665 euros i la plantació de 237 arbres de diferents espècies

L’Ajuntament de Lleida presenta avui al consell de zona del barri de Magraners el projecte del quart bosc urbà de la ciutat, que s’ubicarà a la zona verda que hi ha al carrer Camp dels Magraners. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa i el tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, explicaran aquest vespre als veïns el projecte, que pretèn revitalitzar aquest indret com a espai per a l’oci i descans de la gent del barri, amb un gran espai d’ombra a l’estiu.

Per fer-ho, s’arranjarà i enjardinarà aquesta zona, instal·lant-hi també enllumenat públic, mobiliari urbà (bancs, fonts i papereres), jocs infantils i senyalització, a més de la plantació de 237 arbres. L’obra té una durada prevista de 20 setmanes i abastarà una superfície total de 9.600 metres quadrats.

Els treballs consistiran, d’una banda, en revitalitzar el nucli arbori del bosc existent, amb la plantació d’espècies com pins, roures i alzines, amb alçades mitges de 8 metres, intercalant-hi també algunes unitats de magraners i ametllers per donar color a la floració de finals d’hivern i primavera, així com a la tardor.

D’altra banda, es generaran tres grans elevacions per tal de crear un ambient independent de l’exterior. També s’hi plantaran arbres per potenciar la tranquil·litat a l’interior del bosc i formar una protecció acústica i de la contaminació. Paral·lelament, es crearà un passeig per donar continuïtat a la vorera del carrer Camp, on es plantaran lledoners en doble i triple filera, amb una alçada mitjana de 15 metres. També s’habilitaran itineraris interiors per donar accés a les diferents zones del bosc i en un dels extrems s’habilitarà un espai com a mirador.

En total, està prevista la plantació de 237 arbres, que sumats als ja existents que es conservaran, fan un total de 310 arbres. Les espècies amb major presència seran els pins pinyoners (97), lledoners (60), ametllers (45) i magraners (29). Pel que fa a l’enllumenat, s’hi instal·laran 10 columnes i 24 balises Led, i, com a mobiliari urbà, 16 bancs, una font i 5 jocs infantils d’estul rústec. El pressupost de l’actuació, que està pendent d’iniciar el procediment de licitació, és de 179.665,34 euros.

Altres actuacions a Magraners

Durant la reunió també es donarà compte d’altres actuacions que s’estan duent a terme al barri, com les obres al carrer Sant Francesc Xavier, que el regidor ha visitat també aquest matí. Properament s’abordarà la millora del carrer Arboló, amb la renovació dels serveis bàsics i una nova pavimentació, i es substituirà la coberta de l’antic cinema Goya, actuacions que es sumen a la recent millora de les instal·lacions de l’Hangar i a la instal·lació d’un circuit biosaludable a prop del carre Vila-Rodona.

Una altra iniciativa important que es durà a terme ben aviat als Magraners serà la reforma del pati de l’escola, que permetrà que tingui més usos cívics, a banda del seu ús en horari escolar. El projecte, endegat a partir d’una iniciativa del centre i les propostes dels seus alumnes, preveu una gran millora de l’enjardinament i de la plantació d’arbres, i la creació de nous espais de lleure.