Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Ivan Espílez i Eva Ribalta s’imposen a la Sant Silvestre més multitudinària de la història

Data de publicació: 31/12/2016

Gairebé 2.000 atletes participen en la cursa que posa fi a la Lliga de Ponent

L’alcaldessa accidental Montse Mínguez dóna la sortida a les dues curses de 3,7 i 10 quilòmetres, que ha transcorregut pels carrers de Lleida

ESPORTS

La Cursa Sant Silvestre-Atlas Energia ha abaixat el teló de l’any esportiu del 2016. Ho ha fet un rècord de participació, amb gairebé 2.000 atletes s’han aplegat a la plaça Cervantes per participar en la cursa de 10 quilòmetres, on s’han superat els 1.200 inscrits, i els més de 600 de la de 3,7.

Les victòries en la prova llarga han estat per dos clàssics de l’atletisme lleidatà, com són Ivan Espílez i Eva Ribalta, mentre que en la cursa curta el triomf se l’ha endut Soufiane Hammadi i Anna Vallverdú. La cita, que també ha servit per tancar el calendari de curses atlètiques i de la Lliga Ponent, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, que ha donat el tret de sortida a ambdues curses, així com la del regidor Paco Cerdà; el president dels veïns de Jaume I, entitat coorganitzadora de l’esdeveniment, Jaume Millas, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), Toni Baró.

La d’enguany ha estat la 23a edició de la prova, i el fet de caure en dissabte ha ajudat, tal com preveien els organitzadors, l’AE Ekke i l’AV Jaume I, a poder assolir una xifra de participants més elevada que mai. La proposta contemplava curses infantils i dues curses atlètiques sobre les distàncies habituals, els 10 i els 3,7 kilòmetres.

A la cursa llarga, el guanyador masculí ha estat Ivan Espílez, del club amfitrió, l’AE Ekke, amb un temps de 32’20”. L’han seguit Achraf Boufra (Logiesport), segon amb 32’49”, i a força més distància Antoni Carulla (Runners Balaguer), guanyador l’any passat i que avui ha estat tercer amb 34’09”. Cal destacar també l’11è lloc de Francisco Javier Cebrián (CA Fraga Bajo Cinca), que amb aquest resultat es confirma com a guanyador de la Lliga Ponent.

Amb el triomf d’avui, Espílez ha guanyat nou vegades la Sant Silvestre de Lleida, una prova a la qual li té la mesura agafada. El darrer cop en què Espílez s’havia imposat va ser ara fa dos anys, precisament com Eva Ribalta, la vencedora femenina, que avui ha guanyat amb un crono de 39’46” L’atleta dels Xafatolls ha guanyat amb autoritat pel davant de Raquel Marqués (AE Ekke), segona amb 40’44”, i de Gemma Bonjonrn (Track), tercera amb 41’32”

Pel que fa a la prova curta, en homes el més ràpid ha estat Soufiane Hammadi (Lleida UA), amb un temps d’11’27”, només 3 segons més ràpid que el segon classificat, Roger Estradé (Joventut Atlètica Arbeca). Ha completat el podi masculí Sergi Jurado (Tri 4.40). En dones, la victòria se l’ha endut Anna Valverdú (Tri 4.40) amb 14’01”, seguida de les germanes Díaz, del Xafatolls, amb Júlia al segon lloc amb 14’07” i Maria com a tercera classificada amb 14’39”.

La jornada ha ofert un magnífic ambient, en part pel caliu habitual d’aquestes proves que tanquen l’any, que a més s’ha vist reforçat per algunes de les novetats introduïdes pels organitzadors, com ara el premi la millor disfressa individual i també a la comparsa més nombrosa, premis especials per al millor equip masculí i femení, i un altre per al corredor i la corredora més ràpids en el tram de la canalització del Segre, que va des de les comportes fins al pont dels instituts. A més, per tal de millorar la logística de la cursa, s’ha tallat al trànsit la totalitat de la Rambla d'Aragó, des d'Hisenda fins a la font de l'avinguda Catalunya.

La cursa també ha tingut el seu vessant solidari, atès que, un any més, un euro de cada inscripció de la cursa de 10 quilòmetres s’ha destinat al projecte "Nassos contra el càncer" de la Federació d'Entitats Contra el Càncer, mentre que un euro de cada inscripció de la cursa de 3,7 quilòmetres s’ha donat al projecte "Esport i Esperança" que neix de la mateixa organització de la prova, l'Associació Esportiva Ekke.

Podeu consultar les classificacions a:

10 km: http://www.iter5.cat/resultats_cursa?idCursa=57&edicio=2016

3,7 km: http://www.iter5.cat/resultats_cursa?idCursa=60&edicio=2016