Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Els ambaixadors de Lleida visiten les Adoberies

Data de publicació: 30/12/2016

Aquest és el tercer any que, de la mà de Turisme de Lleida, coneixen els espais patrimonials de la ciutat

Una quarantena dels ambaixadors que Lleida té repartits arreu del món han participat aquesta setmana en la visita a les Adoberies de Lleida, els dos obradors, ara restaurats, que formen part d’un complex de sis adoberies construïdes al s. XIII. Aquest és el tercer any que, de la mà de Turisme de Lleida, els ambaixadors de Lleida coneixen els espais patrimonials de la ciutat, ja que l’any passat van visitar el Dipòsit del Pla de l’Aigua i al 2015, el Museu de Lleida.

El programa Ambaixadors de Lleida és una iniciativa endegada fa 15 anys per la Paeria i Turisme de Lleida. Es tracta d’un programa de divulgació interactiva adreçat a lleidatans residents fora vila que volen contribuir a la projecció de la ciutat.

Els objectius són formar una xarxa de persones interessades a canalitzar la promoció turística de la ciutat de Lleida en el seu lloc actual de residència, ja sigui a l'Estat espanyol, Europa o arreu del món. Al mateix temps es pretén mantenir llaços d'unió i contacte permanent amb tots els lleidatans i reforçar els vincles de comunicació i relació amb els lleidatans que viuen fora de la ciutat. Per tot això es vol animar aquestes persones a col·laborar en la difusió i promoció dels valors de Lleida.

Els ambaixadors de Lleida són persones nascudes a Lleida, que viuen fora de la ciutat, però que mai n'han perdut les arrels. Lleidatans que per motius professionals, acadèmics, familiars o personals han canviat la seva residència. En total, hi ha 614 ambaixadors en actiu en els 5 continents, nou dels quals són d’enguany. El de més edat té 99 anys i viu a Tampa (Florida – EEUU), mentre que el més petit, de només 5 anys, resideix a Abu Dhabi (Emirats Àrabs).