Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

L’Associació Antisida de Lleida premia dues persones i quatre entitats lleidatanes per la seva tasca social vers el VIH/sida

Data de publicació: 29/11/2016

La consellera de Presidència, Neus Munté, acompanyada de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit el sopar commemoratiu amb motiu del 25è aniversari de l’associació

La consellera de Presidència, Neus Munté, acompanyada de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit el sopar commemoratiu amb motiu del 25è aniversari de l’Associació Antisida de Lleida, en el transcurs del qual l’entitat ha lliurat els premis a entitats, professionals, empreses o associacions per la seva tasca social ver el VIH/sida i pel seu suport a l’Associació.

El paer en cap, Àngel Ros, ha agraït “la tasca fonamental que fa l’Associació Antisida de Lleida a la ciutat i estic molt orgullós de tot el que ha aportat a diferents programes de prevenció adreçats als joves que té en marxa l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de l’associació”. Ros ha lamentat que malgrat els avenços “manca camí per recórrer en la investigació d’aquesta malaltia i per això cal insistir en els missatges de prevenció i de conductes que no comportin cap risc”

Emili Sales Bergés i el Dr. Placido Santafé Soler, han estat les dues persones que han rebut el premi a títol personal. En l’àmbit d’entitats les guardonades han estat Arrels Sant Ignasi-Fundació Social Sant Ignasi de Loiola, Plusfresc, la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut. Així mateix, també s’ha lliurat el Diploma al Mèrit Solidari a les Vocalies de les Dones de les Associacions de Veïns de la ciutat de Lleida en reconeixement, també, a la seva tasca.

El sopar, que s’ha celebrat a la Llotja de Lleida, té també una vessant solidària ja que 10€ de l’import del sopar es destinaran a projectes socials de l’Associació Antisida de Lleida. Cal recordar que el proper 1 de desembre és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida que enguany té com a lema “Estigma o Estima, tu decideixes”.

L’Associació Antisida de Lleida és una entitat sense ànim de lucre que va ser fundada l’any 1991.