Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria i l’Associació AntiSida de Lleida posen en marxa l’exposició ‘Drogues i què?’

Data de publicació: 28/2/2016

El Centre de Recursos Juvenils - La Palma acull la mostra, que romandrà oberta fins al 18 de març i per la qual passaran uns 1.500 joves de 15 centres educatius i centres oberts que estudien formació professional, PFI o batxillerat

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria i l'Associació AntiSida de Lleida posen marxa l'exposició "Drogues i què?", una proposta educativa i de promoció de la salut adreçada a joves majors de 16 anys, especialment alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i programes de formació i inserció, que té l'objectiu de sensibilitzar i informar sobre els principals riscos del consum de drogues i altres substàncies, especialment en entorns acadèmics i laborals.

La mostra, que està exposada al Centre de Recursos Juvenils - La Palma fins al 18 de març, preveu la visita d'uns 1.500 joves provinents de 15 centres educatius.

L'exposició també pretén promoure una consciència crítica davant les condicions de producció i distribució de les drogues, millorar el repertori d’habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc, promoure l’ús del preservatiu com a mètode d’autocura per prevenir embarassos i infeccions de transmissió sexual, alhora que apropar als joves als recursos de la ciutat com són el Servei de Salut Jove de Palma i l’Associació Antisida de Lleida.

Les visites guiades es complementen amb un taller realitzat per tècnics municipals i de l’Associació AntiSida que reforçarà els objectius de l’exposició i aprofundirà en les creences que tenen els joves respecte al consum de drogues i les relacions sexuals. Aprofitant també que l’exposició estarà instal·lada a Palma, s’informarà als joves de les propostes que la Regidoria de Joventut posa al seu abast.

Com a novetat per aquest any, es difondrà també el web laclara.info. Aquest web conté informació sobre drogues, sexualitat i pantalles amb un llenguatge proper als joves i pretén esdevenir una font fiable d’informació per als joves en relació a aquests temes. El web es difon a través d’un concurs de fotografies via xarxes socials sota el hashtag #jugolesmevescartes

Aquesta activitat educativa, cedida per Promoció i Desenvolupament Social, s’emmarca dins de les accions de promoció de la salut de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria i l’Associació AntiSida de Lleida.