Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Jornada Tecnològica al Parc Científic de Lleida amb drones, retro consoles i Google Developers

Data de publicació: 14/12/2013

L’alcalde de Lleida ha assistit a aquest esdeveniment que tindrà lloc durant tot el dia. Ros ha destacat que la ciutat s’adapta a aquest món de la innovació amb l’última tecnologia, sense oblidar les arts, ja que “ciència i art han d’anar lligades”

A més, s’ha estrenat el vídeo de l’Arborètum de Lleida fet amb Drone i la música interpretada per l’Intèrpret

PARC CIENTÍFIC

El Parc Científic de Lleida acull aquest dissabte la primera Jornada Tecnològica que inclou la 4a Trobada Drone Lleida, la Retro Consoles Party, amb l’exposició de consoles antigues i microordinadors, i la 3a Code and Beer. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a aquest esdeveniment que concentra en un dia diverses cites tecnològiques perquè els participants puguin interactuar i intercanviar experiències. L’alcalde ha destacat que la ciutat s’adapta a aquest món de la innovació amb l’última tecnologia en diversos camps, sense oblidar les arts, ja que “ciència i art han d’anar lligades”. De fet, ha posat l’exemple de com la capacitat que ofereixen els drones contribueix en l’art, com s’ha pogut veure en el vídeo de l’Arborètum de Lleida que s’ha estrenat en aquesta jornada. El vídeo s’ha fet amb Drone i amb la música interpretada per l’Intèrpret i ajudarà a difondre aquest espai. Tall de veu Àngel Ros

L’alcalde ha emfatitzat l’aplicació dels drones en diferents àrees de treball, com l’agricultura o la prevenció d’incendis. Ros ha comentat que problemàtiques importants es poden resoldre amb electrònica, informàtica i comunicacions.

Ros hi ha assistit amb el director del Parc Científic, Josep Clotet, i el director Escola Politècnica Superior UdL, Sisco Giné.

El Magical ha acollit la jornada Lleida Drone que en aquesta quarta edició ha pres un perfil més professional. Durant el matí s’han fer les presentacions professionals d’empreses de serveis de vídeo i fotografia amb drones, de GiroAir, Defoto, Aerimatge i HoverFilms APV. També s’han debatut en una taula rodona els aspectes jurídics dels Drones is ‘ha presentat el projecte FAED i les aplicacions professionals per a Dones per empreses de serveis i la UdL. Al migdia s’han fet demostracions de vol, amateur i professional. La Lleida Drona va néixer com una activitat paral·lela ala Lleida Magical Lan Party i està format per professionals, aficionats i empreses que desenvolupen projectes de tecnologia conjunts relatius als drones. Els drones són aparells que tenen capacitat per volar de forma autònoma.

Alhora, el Magical també s’ha convertit en un museu d’antigues consoles i microordinadors. Els aficionats a les videoconsoles han pogut exposar les seves màquines i participar en les competicions, els jocs i els sortejos que s’han organitzat. La Retro Consoles Party és una trobada pública i gratuïta per als amats d’aquests aparells.

A l’edifici del CeDiCo s’ha desenvolupat la tercera Code and Beer, dels Grups de Desenvolupadors oficials de Google a Lleida, obre Blogging i Streaming. 

Més informació a: Retro Consoles Party, Lleida Drone, GDLLleida