Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Àngel Ros: “El Premi Internacional a l'empresa Lleida.net demostra que Lleida exporta la més alta tecnologia a tot el món”

Data de publicació: 5/11/2013

El Saló de Sessions de la Paeria acull el lliurament del Premi Internacional Ciutat de Lleida a l’empresa tecnològica que dirigeix Sisco Sapena, ubicada al Parc Científic i que compta amb filials en diferents punts del món

L’alcalde, Àngel Ros, ha destacat avui que la concessió del Premi Internacional Ciutat de Lleida a l’empresa Lleida.net posa de relleu que des d’aquí s’exporta alta tecnologia a tot el món. El paer en cap ha subratllat que la firma dirigida per Sisco Sapena ha “nascut per innovar” i que ofereix serveis de valor afegit a les telecomunicacions: “Lleida és coneguda avui internacionalment per això tan vinculat al segle XXI”, ha dit.

Sisco Sapena s’ha mostrat agraït pel guardó i ha posat de manifest “l’orgull“ que sent per la feina ben feta, per creure en la tasca que la seva firma està portant a terme i per difondre el nom de Lleida arreu.

La presidenta del Jurat, la periodista Rosa Maria Calaf, ha llegit l’acta del jurat, que destaca la concessió del premi a Lleida.net per la seva clara aposta per l’emprenedoria, la innovació i per fer arribar Lleida a tot el món

El Saló de Sessions de la Paeria s’ha omplert aquest vespre en l'acte de reconeixement de la ciutat a aquesta empresa situada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, que compta amb filials a països com Gran Bretanya, Estats Units, la Índia o Xile i que exporta els seus productes a escala global.

El Premi Internacional consisteix en una reproducció en bronze del document conegut com a “Bronze d’Ascoli”, un text legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre –entre ells, tres de les terres de Lleida- que van participar en la guerra social italiana. Es tracta del document més antic on apareix el nom en llatí d’Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del territori de Lleida amb l’exterior.

En l’acte de lliurament, tant l’alcalde com Rosa Maria Calaf han recordat la figura del polític i historiador Lluís Maria de Puig, que va formar part del jurat del premi i que va morir l’any passat. El Premi Internacional Ciutat de Lleida s’ha concedit en les anteriors edicions al doctor Roc Pifarré, a la Universitat de Lleida, a Custo Dalmau i a la Fundació Ferreruela.