Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Èxit del Lleida Liquid Galaxy a l'Euskal Encounter 2012

Data de publicació: 2/8/2012

El dispositiu, desenvolupat per Ponent 2002 al Parc Científic, és un dels cincs primers d'aquest estil que s'ha creat al món. Permet al visitant sobrevolar virtualment qualsevol indret del la Terra

El Lleida Liquid Galaxy, desenvolupat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ha estat present en la darrera edició de l'Euskal Encounter. La cita, celebrada a Bilbao entre els dies 26 i 29 de juliol, és la reunió de professionals i aficionats a la informàtica més extensa i més veterana d'Espanya. En la edició d'aquest any ha reunit 6.000 participants i 20.000 visitants.

El Lleida Liquid Galaxy és un dispositiu innovador realitzat amb tecnologies de realitat augmentada, que permet al visitant sobrevolar qualsevol indret del la Terra, tant per la superfície com pels fons o els relleus marins, així com navegar per l’espai, visualitzant els planetes, els estels, les galàxies etc, tot plegat de manera interactiva, virtual i visualment immersiva. Esta desenvolupat amb codi obert i tecnologia Google.

El Lleida Liquid Galaxy és un dels primers 5 dispositius d'aquest tipus que s'han creat al món. Els altres s'han desenvolupat a Estats Units i a Israel.

Dins de l'Euskal Encounter, el Lleida Liquid Galaxy estava situat en la zona "Opengune", a la que tenien accés tant els participants al certamen. Era un punt de gran interès per la seva espectacularitat i que, a més, incorporava la nova cartografia de Google Earth.

La empresa lleidatana Ponent 2002, ubicada al Parc i col·laboradora de Google, ha estat la responsable d'aquesta presentació a Bilbao. Lleida Liquid Galaxy és fruit de la col·laboració entre aquesta firma, el Parc Científic, els serveis d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida.