Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Centenars de lleidatans participen en el Via Crucis fins a la Seu Vella

Data de publicació: 6/4/2012

La processó ha sortit de l’església de Sant Martí amb la Creu del Crist Crucificat, amb els portants de Sant Llorenç, i el Pas de “La Pietat”, de Jaume I El Conqueridor

FESTES

Lleida viu avui un dels dies més intensos de la litúrgia de la Setmana Santa. Aquest matí de Divendres Sant ha tingut lloc el Via Crucis, que surt de l’església de Sant Martí i arriba fins a la Seu Vella. Centenars de lleidatans han participant en aquesta processó, acompanyant el “Crist Crucificat” amb els portants de Sant Llorenç i el Pas de “La Pietat” amb la Cofaria de l’Associació de Veïns de Jaume I El Conqueridor, que ha estat portat a espatlles per dones.

El Viacrucis és el record del Camí de la Creu, del camí del calvari, amb les 14 estacions o moments d'aquest camí fins a la mort i sepultura de Jesús.

La Confraria de Natzarens del Sant Crucifix també participa en aquesta processó. A la Seu s’ha procedit a l’adoració de la Creu, amb el bisbe Joan Piris.

Aquesta tarda, els Armats de la Sang desfilaran pels carrers de Lleida, fent el mateix recorregut que farà la processó del Sant Enterrament al vespre. També hi haurà l'Ofici de la Passió del Senyor a la Catedral Nova i es farà la representació de La Passió de Lleida, a càrrec de l'Agrupació Teatral TOAR, a la parròquia de nostra Senyora del Carme. A les 21 h, tindrà lloc la Solemne Processó del Sant Enterrament, precdida pels Armats de la Sang, que sortiran un quart d'hora abans.