Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Defensora de la Igualtat d’El Periodico, Eva Peruga, i la periodista Paloma Herrera, premis Mila de periodisme en premsa escrita

Data de publicació: 8/3/2012

El reportatge Dones descalces: tabús i feminitats, d’Aurora Anton i Sònia Pons, emès a TV Hospitalet, ha guanyat el premi en la categoria audiovisual

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament del V Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida i la Beca Cristina de Pizan. Els premis Mila de Periodisme els convoquen conjuntament la regidoria de Drets Civils, Cooperació i la Demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya. En l’edició 2011 s’han concedit tres premis, dos en la categoria de premsa escrita i un en la d’audiovisual. El treballs premiats són el recull Articles d’Eva Peruga, Defensora de la Igualtat d’El Periódico i el reportatge La diversitat de models familiars, una realitat invisible, de la periodista Paloma Herrera, publicat a la revista Donesdossier, en la categoria de premsa escrita.

El paer en cap ha remarcat en el seu discurs que els canvis culturals són els més importants i que l'educació és fonamental per donar passos efectius en la igualtat. Tall de veu alcalde Àngel Ros

En la categoria d’audiovisual el premi és per al reportatge Dones descalces: tabús i feminitats, d’Aurora Antón i Sònia Pons, emès a TV de L’Hospitalet de la Xarxa de Televisions Locals. El vídeo "Dones Descalces: Tabús i Feminitat" parteix d'uns tallers organitzats a les associacions de dones de l'Hospitalet de Llobregat, impulsats pel Programa Municipal de la Dona de la ciutat. Un documental que ha comptat amb la col•laboració de les professionals del CAID.També s’ha concedit un accèssit sense dotació econòmica, en la categoria de premsa escrita, a l’article Condenadas a ser muñecas, de la periodista Carmen Giró, publicat al Magazine La Vanguardia.

El Jurat ha expressat el reconeixement a l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya pel seu 20è aniversari i per la seva contribució en l’exercici del periodisme amb perspectiva de gènere i en favor de la igualtat de gènere i ha fet una menció expressa a Lleida TV per la seva tasca d’incorporació de la perspectiva de gènere en els seus reportatges i debats i per la promoció de la igualtat de gènere a Lleida.

En el mateix acte, celebrat al saló de sessions de la Paeria s’ha lliurat la VII Beca de recerca Cristina de Pizan, una beca que té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. El jurat ha decidit concedir per unanimitat una beca al treball sobre els Indicadors de qualitat de vida urbana no androcèntrics: quotidianitat per a dones i homes a Lleida, de l’autora Blanca Gutiérrez Valdivia.

L’acte de lliurament del V Premi Mila i de la VII Beca Cristina de Pizan forma part dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.