Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria amplia i reforma la plaça Sanauja

Data de publicació: 20/9/2011

En el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola, també es reurbanitzarà el carrer del Riu, es crea una nova plaça a la cruïlla entre els carrers Maria Sauret i General Brito i una placeta en la intersecció de l’Avinguda del Segre i General Brito

EMPRESA MUNICIPAL D'URBANISME

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha presentat aquest dimarts, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el projecte que la Paeria abordarà a la plaça Sanaüja, carrers del Riu i General Brito, dins del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola, amb l’objectiu de crear un eix per als vianants més segur i accessible, tal i com s’ha dut a terme a altres carrers de l’entorn, com són Vila Antònia, Comerç, un tram d’Alcalde Fuster i Nord.

La reurbanització de la plaça Sanaüja, amb una superfície total de 1.324 metres quadrats, pretén pacificar creant una zona que sigui prioritària per als vianants, en el qual es col·locarà mobiliari urbà, nou enllumenat i es redefiniran els espais verds existents.

El paer en cap ha explicat que aquesta actuació millorarà l’accessibilitat (s'adjunta arxiu de so) ja que es canviarà tot el paviment de l’àmbit per llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira). A més, es renovarà la xarxa d’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes de 4,50 i 8,00 metres d’alçada.  col·locaran 15 bancs i cadires, 4 papereres i una font. El projecte inclou la creació de jardineres amb una superfície total de 145 metres quadrats, en les quals es plantaran arbustives de flor. Es mantindrà l’arbrat existent, retirant els que estiguin malmesos, i se’n plantaran 11 de nous.

L’altra millora que es durà a terme serà la reurbanització del carrer del Riu, amb una superfície total de 395 metres quadrats, transformant-lo en un vial amb preferència per als vianants mitjançant la construcció de plataforma única, és a dir voreres i calçada a la mateixa alçada separades amb pilones, com ja s’ha fet en la resta de carrers de l’entorn en els quals s’ha actuat, amb el qual es crearà un nou eix per als vianants per arribar des de la Rambla Ferran fins al parc dels Camps Elisis.

En aquesta actuació també s’utilitzarà paviment amb llamborda de formigó de color vermell en tot el vial. Es renova la xarxa d’enllumenat amb nous punts de llum i es col·locaran papereres.

La reurbanització del carrer del Riu es completarà amb la millora de la plaça que hi ha en la cruïlla d’aquest carrer amb els carrers General Brito i Maria Sauret, que comprèn un àmbit d’actuació de 1.100 metres quadrats. El paviment d’aquest nou espai serà de llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira) i el paviment de la vorera serà amb llamborda gris. A més, es renovarà l’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes d’alçades que variaran entre els 5 i els 9 metres i es col·locaran 4 bancs i cadires, 2 papereres, pilones i 21 cubs de formigó que també actuaran com a límits de la plaça. L’actuació contempla la plantació d’arbrat.

També es durà a terme l’ampliació de la vorera del carrer General Brito amb la intersecció amb l’Avinguda del Segre, on es crea una placeta amb una superfície de 225 metres quadrats. El paviment d’aquest nou espai serà de llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira). Es renovarà l’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes d’alçades que variaran entre els 5 i els 9 metres i es col·locaran 6 bancs i cadires, 2 papereres. L’actuació contempla la creació de dos jardineres amb plantació d’arbustiva de flor i la plantació d’arbrat.

L’Ajuntament de Lleida traurà aquestes quatre actuacionsa licitació en les properes setmanes amb un import global de 600.000 euros.