Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Estrena del nou carrer i la nova plaça de Vila Antònia

Data de publicació: 26/7/2011

La reurbanització de tota la zona, que comprèn una superfície de 3.000 m2, que passa a ser d’ús prioritari per als vianants, s’emmarca dins del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest dimarts l’estrena del nou carrer Vila Antònia i la plaça que s’ha construït al final del carrer, concretament a la confluència amb l’avinguda del Segre. Així, tota la zona, amb un superfície global de 3.000 m2, s’ha reurbanitzat construint plataforma única, és a dir, la vorera i la calçada al mateix nivell, separats per pilones. La millora de tot el carrer Vila Antònia forma part del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola i té un pressupost de 337.402,82 euros.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que “aquesta actuació urbanística integral, que s’emmarca en el Pla de Barris Magdalena-Noguerola, proporciona nous serveis i nou enllumenat al carrer Vila Antònia, i dóna prioritat als vianants”. Inclou arxiu de so d’Àngel Ros.

La reurbanització del carrer Vila Antònia comprèn un àmbit de 2.570 m2 de superfície i 230 metres lineals, s’ha renovat la xarxa de sanejament, aigua potable i telecomunicacions, així com tot l’enllumenat, amb la instal•lació de 14 columnes al carrer i una columna amb 4 focus a la plaça. També s’ha col•locat nou mobiliari urbà a tota la zona (7 papereres, 7 bancs, 4 cadires, més de 250 pilones i 1 font) i s’han mantingut una quinzena de places d’aparcament, així com una zona de càrrega i descàrrega al tram comprès entre la Rambla Ferran i el carrer Comerç.

El nou espai públic que s’habilita en el creuament del carrer Vila Antònia amb l’avinguda del Segre té una superfície total de 400 metres quadrats. S’han creat 3 parterres nous en forma triangular a les tres puntes de la plaça per fer-la més accessible als vianants, mentre que als parterres grans s’han plantat 6 arbres més.

Així, en aquesta part final del carrer Vila Antònia s’ha escollit paviment de llamborda de forma rectangular de tres colors, que s’ha col•locat aleatòriament. La zona de la calçada s’ha fet com a la resta de carrer, amb llamborda de color vermell. A més, l’actuació també contempla millorar un petit espai de 150 m2 entre el carrer Vila Antònia i el passatge Miquel Fargas amb la plantació de 4 arbres i la col•locació de mobiliari urbà.

En aquest sentit, cal destacar que la Paeria continuarà apostant per la millora de carrers i places de la zona, com la plaça del Pare Sanahuja i la plaça del Riu en la confluència amb el carrer General Brito, perquè siguin accessibles i, alhora, prioritàries per als vianants. Actuacions que complementen les que l’Ajuntament de Lleida ja ha dut a terme als carrers Nord, Comerç, Alcalde Fuster i una part de General Brito.