Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria inaugura el Servei Materno Infantil Municipal Lo Marraco a La Mariola

Data de publicació: 1/2/2011

El SMIM proporciona pautes sanitàries, educatives i afectives que optimitzin el creixement i les relacions familiars

L’alcalde, Àngel Ros, ha inaugurat avui el Servei Materno Infantil Municipal (SMIM) Lo Marraco situat al barri de la Mariola amb capacitat per a 31 infants. El SMIM és un programa consolidat a la ciutat que ofereix atenció als nens i nenes d’entre 7 mesos i 3 anys i a les seves famílies. Es planteja no sols com un projecte educatiu per als infants sino també com uns serveis de transmissió de valors socials i educatius. El paer en cap de Lleida ha destacat que es tracta "un dels serveis socials més importants de la ciutat de Lleida".

Lleida compta amb dos SMIM, el de l’Eixample (Centre Històric), amb capacitat per a 23 infants, i el que avui s’inaugura, Lo Marraco, a La Mariola, per a 31 nens i nenes. El servei també es presta a Balàfia.

Els objectius dels SMIMs són:

- Cobrir un espai que permet realitzar un treball d’integració, de prevenció i tractament en l’àmbit de la primera infància.

- Fomentar i enfortir les funcions i competències parentals per tal d’optimitzar el desenvolupament integral de l’infant.

El primer SMIM de Lleida es va crear al 1993 al Centre Històric. L’emplaçament inicial va ser a la plaça del Seminari i al 2006 es va inaugurar l’actual, amb unes infraestructures i serveis millorats.

El SMIM de La Mariola atén 21 nens i nenes de 19 famílies tot i que té capacitat per a 31 infants. El Centre compta amb un equip de sis persones: un director/a, un educador/a sanitària, un piscòleg/a, dos educador/es tècnics superiors en educació infantil i una treballadora familiar.