Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria edita una guia per promocionar l’ús de la bicicleta a la ciutat

Data de publicació: 20/12/2010

3.000 unitats que inclouen un plànol de la ciutat amb els 33 kilòmetres de carril bici existents i els que estan projectats a la ciutat, així com els itineraris urbans recomanats, les zones 30 i la ubicació dels transports públicsL’Ajuntament de Lleida ha editat una nova guia de la bicicleta de la ciutat amb l’objectiu de promoure l’hàbit de circular en bici pels seus beneficis sobre la salut, el medi ambient i la mobilitat. Un total de 3.000 unitats de la guia A Lleida, belluga’t amb pedals que respon a una petició de la Bicicleta Club de Catalunya, BACC, una entitat sense ànim de lucre formada per persones usuàries de la bicicleta, que representa els interessos dels i de les ciclistes i que està formada per 5.000 socis, simpatitzants i voluntaris

La guia de la bicicleta de Lleida inclou el plànol de la ciutat amb el carril bici existent, un total de 33 kilòmetres, i els que estan projectats, els itineraris urbans recomanats, les zones on la velocitat està limitada 30 km/h i els punts on hi ha aparcabicis. Així mateix, s’ubiquen en el plànol les seus dels transports públics i els itineraris dels autobusos. A més, es poden trobar diversos consells a l’hora d’utilitzar la bicicleta, com els beneficis que comporta desplaçar-se amb aquest transport, com iniciar-se en bici urbana, consells per circular amb seguretat, el transport de bicicletes als trens i autobusos, les característiques i adreça del centre BTT de Lleida i 13 rutes recomanades per Turisme de Lleida.

Precisament, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presentat aquest dilluns la guia de la bicicleta, ha visitat el nou tram de carril bici del Passeig de Ronda, entre la plaça Europa i Rovira Roure, que no estava previst inicialment i on ara s’amplien les voreres, en el marc de les obres de reurbanització que s’estan duent a terme en aquesta artèria principal de la ciutat. En concret, aquest tram de carril bici té 525 metres lineals i se suma al carril bici que s’està construint en el tram entre el carrer Joc de la Bola i el carrer Mariola, amb 655 metres lineals que donarà continuïtat al que s’ha construït a l’entorn del barri de Camp d’Esports. Aquesta actuació permet mantenir el nombre d’aparcaments en aquest tram.

L'alcalde ha explicat que l'objectiu de l'obra que s'està executant a Ronda "és incrementar la xarxa de carril bici a la ciutat, unint el nous trams, en aquest cas a més sense treure zones d'aparcament". Ros ha remarcat que Lleida és un municipi on es pot gaudir de la bicicleta tant a nivell urbà com dels camins de l'Horta. Arxiu de so Àngel RosCal destacar que en el darrer any la Paeria ha construït 3,2 kilòmetres de nou carril bici i la ciutat compta en aquests moments amb un total de 33 km. Hi ha 19 kilòmetres més en els quals també es pot anar amb bicicleta, ja que la normativa permet que es pugui circular a rambles i passejos, entre altres. L'objectiu de la Paeria és seguir potenciant el carril bici ja que hi ha projectats l'habilitació d’2,1 km de nous trams, com per exemple aquests dos trams de passeig de Ronda, Lluís Companys, o la millora del de l'avinguda Pearson, amb la finalitat d'anar connectant i donar continuïtat als trams que hi ha actualment.

Sortides en bicicleta, els primers dijous de cada mes

El BAC (Bicicleta Club de Catalunya) Lleida organitza, els primers dijous de cada mes, sortides en bicicleta per la ciutat. El punt de sortida és la plaça de la Pau a les 19h i no cal inscriure's prèviament per participar-hi. L'activitat consisteix a recórrer en bicicleta diferents punts de la ciutat i aprendre a recórrer i conéixer Lleida per mitjà d'aquest mijà de transport.  Els integrants del BAC porten armilles visibles que serveixen de guia per als participants.

A la presentació de la nova guia i plànol han assistit la 1a tinenta d'alcalde Marta Camps, els regidors Sara Mestres i Josep Barberà i responsables i membres del BAC Lleida.