Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El paer en cap afirma que Decathlon crearà riquesa, ocupació i activitat econòmica

Data de publicació: 2/12/2010

Àngel Ros celebra que la nova botiga s’hagi instal·lat a Lleida ja que això generarà demanda i aposta per l’equilibri entre el sector tradicional i el multinacional

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat en l’acte inaugural de la nova botiga de Decathlon a la ciutat, situat a la rotonda de l’antiga N-II al carrer Miquel Batllori, que aquesta és una manera de reforçar una de les característiques que van associades a la ciutat, la de crear comerç i activitat econòmica. Per a Ros les ciutats necessiten comerç de base familiar i també les multinacionals perquè equilibrant aquestes dues ofertes es pugui crear riquesa. “No sobra ningú. Tots fan falta per generar riquesa i ocupació. Per això, el sector tradicional i el modern han de fer aliances per impulsar el teixit comercial i l’atracció de Lleida com a capital de la zona interior”, ha dit l’alcalde.

Durant la seva intervenció, Àngel Ros ha afirmat que Decathlon situa la ciutat com a capital de referència i que, com ja passa en altres àmbits, com el dels congressos o l’universitari, entre altres, el comerç crearà l’oferta adequada per continuar sent atractiva en un radi que arriba potencialment a les 400.000 persones.

Ros ha tingut paraules d’agraïment per a la família Mestre, per la seva visió comercial de ciutat i per fer aliances associant-se per créixer i tirar endavant el territori. “És un grup comercial històric de les nostres terres, que s’ha aliat amb un grup multinacional amb una visió excel·lent de com s’ha de fer l’activitat comercial aquest segle. Si hagués de posar un exemple d’èxit en una escola de negocis posaria aquest”, ha conclòs.

Per una altra banda, Ros també ha volgut reconèixer la tasca d’aquest establiment en el foment de l’esport i en l’educació. Lleida és, segons ha afegit, el territori amb més pràctica d’esport de base de Catalunya i aquest és un element més que fomenta valors com l’esforç, la competitivitat o el compliment de les normes.

Decathlon ha creat més de cent llocs de treball a Lleida, amb la prioritat de formar la seva plantilla per desenvolupar un treball eficaç. La nova botiga, que obra portes demà divendres, compta amb 2.3000 m2, dedicats a la venta, exposició i proba de material esportiu, i té un pàrquing exterior i un altre subterrani.

Els tinents d’alcalde Josep Presseguer, Marta Camps, Txema Alonso i Dolors Arderiu han acompanyat l’alcalde en la inauguració de l’establiment.